Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε για να αποτύχει η παρουσία και ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ιδιαίτερα δε μετά την πολύ πετυχημένη εμφάνισή του στο αμερικανικό Κογκρέσο, κάποιοι έπαθαν πανικό στο ενδεχόμενο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποκτήσει και υψηλού επιπέδου επίσημη ευρωπαϊκή διάσταση...
Και επειδή ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, οι νοσηροί εγκέφαλοι που συνέλαβαν το σχέδιο «αποτυχία Μητσοτάκη» στην Ευρωβουλή, αγνόησαν τον παράγοντα ελληνικό κύρος αλλά και ποιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δικαιολογείται όμως η άγνοια τους αυτή.
Οι άνθρωποι τρέφουν τέτοια περιφρόνηση για τους πολίτες και τη δημοκρατία, που όλα τα άλλα επισκιάζονται. Αν ήσαν δίπλα στον Πούτιν θα διέπρεπαν σε πνευματική διαστροφή.Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν, με τη σιωπηρή βοήθεια και κάποιων πρώην αλλά και νυν νεοδημοκρατών ευρωβουλευτών, πρώτον επεδίωξαν να μην παρίστανται στην ομιλία του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι επικεφαλής των μεγάλων πολιτικών ομάδων. Εξαιρουμένης βέβαια αυτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Και από την άποψη αυτή, κατάφεραν ο εκπρόσωπος της Ομάδας Renew, που είναι φιλική προς το κόμμα του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, να θέσει στον Πρωθυπουργό θέμα «ελευθερίας του τύπου», στην Ελλάδα. Όλως τυχαίως, ο εκπρόσωπος αυτός, πρώην Ολλανδός σοσιαλιστής, αναφέρθηκε σε γεγονότα που μόνο γέλιο προκαλούν σε όποιον διαθέτει δύο γραμμάρια γνώσεων και σοβαρότητας.
Πλην όμως, το θέμα αυτό ήταν στημένο και «δουλεμένο». Διότι στη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει σε νέα στημένη ερώτηση περί της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα. Δυστυχώς δε, αντί να καταρρίψει με επιχειρήματα στη γελοιότητα του ερωτήματος, έπεσε στην παγίδα του εκνευρισμού, που ήταν και το ζητούμενο της ερώτησης.
Στο μεταξύ όμως, την ίδια μέρα (Τρίτη 5 Ιουλίου), είχε προηγηθεί ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ρεπορτάζ του ίδιου του δημοσιογράφου, που έκανε την ερώτηση στη συνέντευξη τύπου, ότι δήθεν η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Μάργκαρετ Βεστάγκερ, στη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό στην Αθήνα στις 27 Ιουνίου, είχε θέσει θέμα λειτουργίας και ταχύτητας απονομής της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.
Το θέμα αυτό όχι μόνον δεν υπήρχε στην ατζέντα, αλλά δεν είναι και αρμοδιότητα της Επιτρόπου. Πλην όμως σκοπός του ρεπορτάζ ήταν να υπάρξουν δήθεν αρνητικές για τις επενδύσεις στην Ελλάδα εντυπώσεις την ώρα που ξεκινούν μεγάλα έργα.
Κατά τα λοιπά το ενδιαφέρον για το λαό και η δημοσιογραφική δεοντολογία, τρέχουν από τα μπατζάκια ορισμένων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου