Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

Αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων έως το τέλος Ιουλίου

Αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων έως το τέλος Ιουλίου στις περιοχές που γίνονται οι μάχες με τους Ρώσους
προέβλεψε ο γνωστός Διεθνολόγος και Στρατηγικός αναλυτής Αθανάσιος Δρούγος.
Σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου, την Valuenews.gr και τον Ελλάδα FM, o κος Δρούγος αναφέρθηκε επίσης στα γενικά συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο της Κίνας στο παγκόσμιο γεωπολιτικό γίγνεσθαι.
Ειδικότερα ο κος Δρούγος ανέφερε:...
«Η συγκεκριμένη σύνοδος, επειδή την έχω παρακολουθήσει από το 1997, ήταν από τις αρκετά επιτυχημένες. Αρχικά ήταν καλά οργανωμένη από τους Ισπανούς, τιμώντας και τα 40 χρόνια της παρουσίας της Ισπανίας στην Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία.
Δεύτερον, παρουσιάστηκε η λεγόμενη στρατηγική αντίληψη, δηλαδή το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ για τα επόμενα 10 χρόνια που αντικαθιστά το προηγούμενο δόγμα της Λισαβόνας του 2010.
Οι 49 παράγραφοι καθορίζουνε σε 16 σελίδες πολλά επιμέρους σημεία για το μέλλον του ΝΑΤΟ, δηλαδή:
Πρώτον τι γίνεται με την περίπτωση της Ρωσίας που θεωρείτε πλέον υπ’ αριθμόν 1 εχθρός και θα θεωρείτε για πολλά χρόνια γιατί υπάρχει περίπτωση το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση να ξανά συγκλίνουν εύκολα με την Ρωσία όσο κι αν υπάρχουν επισιτιστικά, ενεργειακά, προσφυγικά και άλλα ζητήματα».

Ο μόνος τρόπος για να επέλθει η οικονομική ισορροπία στην Ευρώπη είναι να φύγει ο Πούτιν από την εξουσία

«Ο μόνος τρόπος επίλυσης όλων των παραπάνω, είναι να φύγει ο Πούτιν από την εξουσία. Μάλιστα, έγραψαν ότι δεν μπορούν μετά από ένα σημείο να κάνουν bussiness με τη συγκεκριμένη περίπτωση, δηλαδή με τον Πούτιν και τους συνεργάτες του.

Δεύτερον μπαίνει στα κρίσιμα θέματα η περίπτωση της Κίνας, λόγω του ότι στη σύνοδο της Μαδρίτης ήταν παρόντες ηγέτες της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας καθώς και η Τζασίντα Άρντερν, η δραστήρια πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, όπου η ίδια άφησε και κάποια ενδιαφέροντα κείμενα σχετικά με τον ρόλο της Κίνας με στοιχεία μέσα από τις μυστικές υπηρεσίες της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Η Κίνα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν

«Δεν λέω ότι είναι αυτή την στιγμή απειλή, όμως χρήζει παρακολούθησης, θέλει μια ενδυνάμωση των πληροφοριών, καλύτερη ανάλυση και σαφώς συνεργασία του ΝΑΤΟ με τα κράτη της Ασίας ελληνικού.

Το τρίτο βήμα είναι η Ουκρανία, όσο είναι τα πράγματα στην μορφή που είναι, το ΝΑΤΟ και τουλάχιστον ο πρόεδρος Μπάιντεν, θέλουν να κερδίσει η Ουκρανία, θέλουν να “πετάξουν” τους Ρώσους που βρίσκονται στο Ντονμπάς και Λουχάνσκ, που βρίσκονται στην Ουκρανία. Μόλις πάρουν τα όπλα που έρχονται στους Ουκρανούς, επειδή πρόσφατα είχα πάει στα σύνορα Σλοβακίας-Ουκρανίας, Ρουμανίας-Ουκρανίας και Πολωνίας-Ουκρανίας, είδα πράγματα και θάματα, δηλαδή πως ακριβώς περνάνε και πόσο δύσκολο είναι να τους εντοπίσουν ή όχι.

Εγώ λέω το εξήςΣτο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται μέχρι και τέλη Ιουλίου αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων στις περιοχές που γίνονται οι μάχες.

«Το τέταρτο θέμα είναι η αντιμετώπιση ασύμμετρων και υβριδικών απειλών, δηλαδή προπαγανδιστικές απειλές, fake news, παραπλανήσεις.

Μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι το θέμα της Φιλανδίας και της Σουηδίας είναι κορυφαίο. Μπήκαν οι Μαυροβούνοι, Αλβανοί και Σκοπιανοί στο ΝΑΤΟ, δεν θα μπουν οι Σουηδοί και οι Φιλανδοί; Οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος το καταλαβαίνει αυτό. Είναι σπουδαίες χώρες, τις χρειαζόμαστε απέναντι στην Τουρκία, έχουν σύγχρονες εταιρίες, έχουν σύγχρονο οπλισμό».

Ακούστε αναλυτικά όλη τη συνέντευξη:

Valuenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: