Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

«Και με τους κυνηγούς και με τους οικολόγους», «Και με τους αντιεμβολιαστές και με το εμβόλιο»

Δε χρειάζεται να έχει ο αναγνώστης μαντικές ικανότητες για να καταλάβει ποιο κόμμα φωτογραφίζεται στον τίτλο του άρθρου μου. Αυτό είναι το δευτερεύον. 
Το πρωτεύον και σημαντικό είναι ποιος το λέει.
Αν το έλεγε κάποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας θα το προσπερνούσαμε γιατί κάτι τέτοια λένε συνεχώς. Όταν όμως το υποστηρίζει ολόκληρος πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό του... στέλεχος, τότε το πράγμα αλλάζει. Η κριτική από ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις από μέσα και κυρίως από ανθρώπους που ουδείς έχει να τους προσάψει κάτι, αποκτά άλλη βαρύτητα.
Μάλιστα, ο κ. Στ. Κοντονής - γιατί περί αυτού πρόκειται - τα «βρόντηξε» κι έφυγε από το κόμμα του όταν διαπίστωσε πως πίσω από την εσπευσμένη ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα το καλοκαίρι του 2019, λίγο πριν τις εκλογές, κρύβονταν πολλές, «περίεργες» σκοπιμότητες.
Ο κ. Στ. Κοντονής σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα είπε πολλά, μεταξύ των οποίων και αυτό που γράφω στον τίτλο του άρθρου. Μάλιστα, κάποια στιγμή επειδή έχει αγανακτήσει με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της πανδημίας, λέει:
«Αυτό το πράγμα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, τουλάχιστον σε πανευρωπαϊκή κλίμακα δεν έχει ξαναγίνει. Να γίνεται σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης το αυτονόητο και το ζήτημα της δημόσιας Υγείας»
Και συνεχίζει ο κ. Κοντονής. 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι σε οποιονδήποτε βρίσκει μπροστά του να διαμαρτύρεται για οποιονδήποτε λόγο. Είναι μοναδικό αυτό το πράγμα που γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια. Και με τους κυνηγούς και με τους οικολόγους. Και με τους αντιεμβολιαστές και με το εμβόλιο».
Και με το λιγνίτη και με την πράσινη ανάπτυξη, συμπληρώνω εγώ.
Έχει άδικο ο πρώην υπουργός;

Όλα αυτά που περιγράφει και τα στηλιτεύει δεν τα ζούμε; 
Δεν ακούγαμε επί ένα χρόνο πως «το εμβόλιο δε θα είναι αποτελεσματικό, μετά υποστήριζε ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν, μετά έλεγε για ξεστοκάρισμα εμβολίων»; Δεν έχουμε κοντή μνήμη.

Είναι λογικό σε ένα κόμμα που συνυπάρχουν οι κ. Ξανθός και Πολάκης να παρατηρούνται αυτές οι ακροβασίες. Είναι λογικό ένα κόμμα που διακατέχεται από το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας να ασκεί αυτές τις τυχοδιωκτικές πολιτικές.

Είμαστε τυχεροί γιατί κυβερνά σήμερα αυτή η κυβέρνηση, με όλες τις καθυστερήσεις της και τις φοβίες της. Τουλάχιστον δεν κάνει ανοησίες. 
Αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ποια γραμμή θα επικρατούσε; 
Του κ. Ξανθού ή του κ. Πολάκη; 
Σύνθεση απόψεων που αποκλίνουν 100% δεν μπορεί να υπάρξει. 
Στην αντιπολίτευση μπορεί να είσαι και με το εμβόλιο και με τους αντιεμβολιαστές. Όταν κυβερνάς όμως θα πρέπει να διαλέξεις. Και ευτυχώς που δεν μας κυβερνά ο Α. Τσίπρας και οι συνεργάτες του. Θα αντιμάχονταν δύο ομάδες για την ακολουθητέα πολιτική, ενώ η πανδημία θα κάλπαζε. Τι γλιτώσαμε!

Ξέρω, ενδεχομένως αυτό το «τι γλιτώσαμε» να καταντά κουραστικό. Αλλά καλό είναι κάπου-κάπου να το θυμόμαστε, για να μην τους ξαναβρούμε μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: