Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Υποχρεωτικό εμβόλιο για όλους

Το εμβόλιο πρέπει να γίνει υποχρεωτικό για όλους. Είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. 
Η Οικονομία δεν έχει άλλα περιθώρια για επιδόματα και επιστρεπτέες και δεν υπάρχει κάποιος να μας διαβεβαιώσει αν μετά την «Ο» δεν εμφανιστεί η «Π», η «Ρ» ή η «Ω». 
Τα μέτρα των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε η κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια δημιούργησαν ένα τείχος προστασίας, αλλά τώρα το τείχος αυτό κινδυνεύει να καταρρεύσει…
Είναι πιθανό να χρειαστεί και 4η δόση και έπειτα και 5η. Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι το lockdown δεν είναι πλέον λύση. Ήταν η μοναδική λύση... όταν δεν υπήρχε εμβόλιο. Αλλά τώρα έχουμε τα μέσα για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Κι όσο περνάει ο καιρός τα μέσα αυτά και η αποτελεσματικότητά τους θα αυξάνονται.

Η αντιπολίτευση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της. 
Δεν μπορεί να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Και είναι σημαντικό για τη χώρα να περάσει ο κ. Τσίπρας το ποτάμι του λαϊκισμού και να ταχτεί αυτή τη συγκεκριμένη φορά υπέρ μιας εθνικής στρατηγικής για το θέμα. 
Αν δεν μπορεί να το κάνει σε αυτή την περίπτωση, σε ποια άλλη θα τον περιμένουμε να το κάνει; 
Σίγουρα όχι για την επαναχάραξη του Αιγιαλού παραθαλάσσιων ακινήτων σημαντικών προσωπικοτήτων της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει πολιτικό κόστος. Σε πρώτη φάση. 
Όταν θα έχει κτιστεί το τείχος ανοσίας, το όποιο κόστος θα ξεχαστεί. 
Δεν είναι ότι η κυβέρνηση έχει ανάγκη την αντιπολίτευση για να πάρουν μαζί το όποιο πολιτικό κόστος, επειδή ακριβώς αυτό το κόστος θα είναι πρόσκαιρο. Είναι ότι δεν μπορεί αυτή η υπόθεση να μετατραπεί σε ένα αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Και είναι ανάγκη να κερδίσουμε χρόνο.

Είναι αστείο η αντιπολίτευση να επιμένει από τη μία για την υποχρεωτικότητα των αστυνομικών και από την άλλη να διαμαρτύρεται για τα 100 ευρώ πρόστιμο στους πολίτες άνω των 60 που δεν θα υπακούσουν στο μέτρο της υποχρεωτικότητας. 
Και αν πίστευε μέχρι τώρα η αντιπολίτευση ότι θα μπορούσε να κερδίσει πολιτικά στηρίζοντας το κίνημα των αρνητών, ας δει τις δημοσκοπήσεις. Δεν έχει κερδίσει όλο αυτόν τον καιρό έναν πόντο. Στο τέλος μένει μόνο η ζημιά που γίνεται στην ίδια τη χώρα.

Για κακή τύχη όσων έσπευσαν να ανακαλύψουν τον… Πινοσέτ στο μέτρο των 100 ευρώ, η Ευρώπη ετοιμάζεται να πάρει ανάλογα μέτρα. 
Η υποχρεωτικότητα είναι ο μοναδικός δρόμος που μένει, όσο η Πανδημία επιμένει. 
Το πιο πιθανό είναι ότι θα σπεύσουν -για άλλη μια φορά- να σβήσουν τα επίμαχα μηνύματά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν πειράζει. Αρκεί να καταλάβουν, έστω και αργά, ότι η στάση τους δεν βοηθάει και ότι πρέπει να την αλλάξουν…

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: