Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Ο κ. Κανένας θα ζητήσει εκλογές!

Φαίνεται τελικά πως ο δεύτερος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός, ο κ. Κανένας, θα ζητήσει εκλογές, καθώς βλέπει τη διστακτικότητα του Α. Τσίπρα επί του προκειμένου.
Ο κ. Κανένας με τη βαρύτητα που του προσδίδει η δεύτερη θέση φαίνεται πως θέλει να εκμεταλλευθεί το κενό που αφήνει αυτή η αμφίθυμη θέση του βασικού πολιτικού αντιπάλου του, του Α. Τσίπρα, και αντί να κραυγάζει «φύγετε» ή «αν δεν μπορείτε, εμείς εδώ είμαστε» θα ζητήσει εδώ και τώρα εκλογές από τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Κανένας έχει αντιληφθεί πως η πολιτική παράγεται με... συγκεκριμένες προτάσεις, με σαφήνεια διατυπωμένες, που φέρνουν τον πολιτικό αντίπαλο σε θέση άμυνας. Τον αναγκάζει να παραχωρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο κ. Κανένας έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα τον Α. Τσίπρα. Άλλωστε, αν κάποιος δικαιούται να ζητήσει πρόωρες εκλογές, αυτός είναι.

Ως γνωστόν, μέχρι τώρα ουδείς πρωθυπουργός εγκατέλειψε την εξουσία επειδή το ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ούτε πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Οι πρωθυπουργοί παραδίδουν την εξουσία μετά από εκλογές ή αν χάσουν τη δεδηλωμένη και σχηματισθεί άλλη κυβέρνηση από την ίδια Βουλή που θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
Το αξιοσημείωτο είναι πως ουδέν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τολμά να ζητήσει εκλογές ή έστω να το πει υπαινικτικά, ακόμα και αυτά που ασκούν ακραία επιθετική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Ισχυρίζονται πως το κάνουν για λόγους υπευθυνότητας. Δεν μπορούν να ζητήσουν εκλογές εν μέσω πανδημίας. Απευθύνομαι στον αναγνώστη που γνωρίζει τη mentalite του homo syrizeοus. Πιστεύει πως αν οι δημοσκοπήσεις έδιναν αέρα νίκης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ζητούσαν εκλογές εν μέσω πανδημίας; Πιστεύει ο αναγνώστης πως ο Α. Τσίπρας, αν γνώριζε πως θα κερδίσει τις εκλογές, δεν θα τις ζητούσε; Θα ήταν το κεντρικό σύνθημα του κάθε μέρα.

Προφανώς επικαλούνται την πανδημία για να κρύψουν τους πραγματικούς λόγους που δε ζητούν πρόωρες εκλογές. Θυμηθείτε πώς λειτούργησαν ευθύς ως αναδείχθηκαν πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Έκαναν τα πάντα για να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να οδηγηθεί η χώρα, εν μέσω μνημονίων, σε εκλογές, ενώ η κυβέρνηση είχε μπροστά της 18 μήνες κυβερνητικής θητείας.

Δεν είναι υπεύθυνοι. Είναι καιροσκόποι.

Γι΄ αυτό και τρέμουν με την ιδέα μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές την άνοιξη. Ενώ, αν τολμήσουν για λόγους προπαγανδιστικούς να ζητήσουν αυτοί εκλογές, σκέφτονται με δέος μήπως η πρόκληση τους γίνει αποδεκτή. Χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ και ο τελευταίος πολίτης έχει μάθει για τη γαλοπούλα και το Πάσχα.

Αυτά βλέπει ο αγαπητός κ. Κανένας και τρίβει τα χέρια του. Κυκλοφόρησε - δεν το έχω διασταυρώσει ακόμα - πως θέλει να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που φοβίζει τον πρωθυπουργό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: