Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Τι την ήθελες τη ΔΕΗ, Αλέξη! (Βίντεο)

Κανονικά με 105 νεκρούς και 608 συνανθρώπους μας στις ΜΕΘ, δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με τις πολιτικές αντιπαραθέσεις. 
Βέβαια, τα όσα έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα για τις παρανοϊκές συμπεριφορές των αντιεμβολιαστών που παρασέρνουν στο θάνατο ευκολόπιστους συγγενείς και φίλους, καθιστούν αυτήν την κοινωνική πληγή ανίατη, με άγνωστο το ανθρώπινο, το κοινωνικό και το οικονομικό κόστος.
Επανερχόμενος στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία δεν μπορώ παρά να σταθώ στη βεβαιότητα του Α. Τσίπρα πως θα είναι ο αυριανός πρωθυπουργός... 
Γιατί από όλη τη συζήτηση στη Βουλή αυτή η ατάκα ήταν όλα τα λεφτά. Τα υπόλοιπα αφορούσαν μιαν εν ψυχρώ εκτέλεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον πρωθυπουργό.

Δεν ήταν μόνον που ο Α. Τσίπρας αιφνιδιάστηκε από τις έκτακτες παροχές που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν ήταν μόνον που, για μιαν ακόμα φορά, επαναλάμβανε τα ίδια πράγματα, με τον ίδιο τόνο φωνής και τις ίδιες κινήσεις. Δεν ήταν μόνον οι γνωστές ενέσεις ηθικού με τις οποίες προσπαθούσε να κρατήσει όρθιο το φρόνημα των βουλευτών του. Δεν ήταν μόνον που η ομιλία του επισκιάστηκε επικοινωνιακά από το βλακώδες ατόπημα νεαρής βουλευτού του κόμματος του.
Ήταν κυρίως η αναφορά του στη ΔΕΗ. Άγνοια κινδύνου; Απώλεια επαφής με την πραγματικότητα; Πολιτικό vertigo; Ηλιθιότητα των συνεργατών του;

Τι ανοίγεις Αλέξη αυτό το θέμα; Είναι κανόνας στην πολιτική πως αποφεύγουμε να θίξουμε εμείς θέματα στα οποία δεν είχαμε και τις καλύτερες επιδόσεις. Θέματα που αποτελούν τα αδύνατα σημεία μας. Αφήνουμε αυτήν την πρωτοβουλία στον αντίπαλο, γιατί διαφορετικά θα δεχτούμε μπαράζ κτυπημάτων με δική μας ευθύνη. Απλά πράγματα που απαιτούν στοιχειώδες μυαλό.
Και ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας το λάθος να προκαλέσει τον πρωθυπουργό για τη ΔΕΗ, υπέστη τη βάσανο της παράθεσης αριθμών. Και ως γνωστόν οι αριθμοί δεν ψεύδονται και γι΄αυτό τους αποστρέφεται η Αριστερά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε τι ΔΕΗ παρέλαβε και σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα. Παρέθεσε οικονομικά στοιχεία, τα οποία ουδείς τολμά να αμφισβητήσει. Και ο Α. Τσίπρας ήταν σαν τον πυγμάχο μετά από κτύπημα άπερκατ. Ζαλισμένος στα σχοινιά, με το επιτελείο του έτοιμο να πετάξει λευκή πετσέτα.

Υπάρχει ένας κανόνας στη ζωή, γενικής ισχύος και χρήσεως. Από τη ζημία δε βγαίνει κέρδος. Με 12 μονάδες διαφορά από τον αντίπαλο σου και κάτω από τον Κανένα σε δημοτικότητα, δεν μπορεί να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε μια συζήτηση μαζί του. Τουλάχιστον προσπάθησε να περιορίσεις την έκταση της ήττας σου. Κάνε συντήρηση των δυνάμεων σου. Όταν του χαρίζεις εύκολες νίκες, με τα θέματα που επιλέγεις να του αντιπαρατεθείς, απλώς βυθίζεσαι και άλλο.

Ο πρωθυπουργός επειδή έχει τον αέρα στα πανιά του και κυρίως επειδή έχει τους αριθμούς με το μέρος του, είναι σα να κλέβει εκκλησία. Πολύ δε περισσότερο όταν ο Α. Τσίπρας θέλει να μιλά ως αυριανός πρωθυπουργός. Μπορεί ο πεινασμένος να ονειρεύεται καρβέλια, όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή γι΄αυτόν. Κινδυνεύει να τον κατατάξει εσαεί στην κατηγορία των πρώην πρωθυπουργών.


Δείτε το σχετικό βίντεο: https://twitter.com/i/status/1462790409260875784

Δεν υπάρχουν σχόλια: