Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Ο πραξικοπηματίας Δένδιας

Εξ όσων μαθαίνω από λίαν αξιόπιστες πηγές της αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος δεν μπορεί ναι κοιμηθεί τα βράδια διότι ο Δένδιας ετοιμάζει εσωκομματικό πραξικόπημα για να του αρπάξει την θέση. 
Ήθελε ο επίδοξος πραξικοπηματίας να κρυφτεί, αλλά τον ξεμπρόστιασε το ύφος του την ώρα που τα 'ριχνε στον Μπογδάνο στην Βουλή. Δεν μπόρεσε να κρατηθεί, άρκεσε μια στιγμή έπαρσης και το πανούργο σχέδιο του προδόθηκε.
Οι δαιμόνιοι ΣΥΡΙΖΑίοι τσίμπησαν αυτή την ανεπαίσθητη αλλαγή στον αέρα, την μπουμπούνισαν με πηχυαίους τίτλους του στυλ «άρχισαν τα όργανα στην ΝΔ» κι έτσι μπόρεσε και ο ανυποψίαστος Κυριάκος να λάβει γνώση της συνωμοσίας... που εξυφαίνεται εναντίον του. Κατά τούτα, ο Μητσοτάκης θα 'πρεπε να στείλει ανθοδέσμη στον Μπογδάνο που είπε αυτές τις ανοησίες για τον Γρίβα και να μακαρίζει την μείζονα αντιπολίτευση ή τον Παφίλη που εξώθησαν τον Δένδια σε μια απρόσμενη αρχηγική εμφάνιση που έβγαλε τα υποχθόνια σχέδια του στον αφρό.
Πλάκα δεν έχουν όλα αυτά; Πιάνεις μια τρίχα (λέμε τώρα, διότι ανάμεσα σε δυο φαλακρούς έγινε το νταβαντούρι), την μετονομάζεις καραβόσκοινο και μετά γεμίζεις τις χάρτινες ή ηλεκτρονικές σου σελίδες με σενάρια επιστημονικής δελφινολογίας. 
Δεν βαριέστε, το δημοσιογραφικό μεροκαματάκι να βγαίνει. Τσιμπάς επίσης μια φρασούλα του Άδωνι, την εμβαπτίζεις μέσα σε υποτιθέμενη βαριά δυσαρέσκεια του για το επικείμενο κεντρώο πραξικόπημα στη ΝΔ, να το σκηνικό που θα θελε να βλέπει ο Τσίπρας στο σπίτι του αντιπάλου.
Ανοησίες και ψευτιές και ζουρλές πολιτικές, που τραγουδούσε κάποτε κι ο Σαββόπουλος
Δεν λέτε δόξα τον Θεό που βρέθηκε στη Βουλή ο Δένδιας κι έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, αλλιώς τώρα θα απολογούνταν μια ολόκληρη ΝΔ και μια ολόκληρη κυβέρνηση διότι έκανε μόκο μπροστά στο παραλήρημα του μικρού Κωνσταντίνου; 
Όσο για τον χαμένο ύπνο του Μητσοτάκη, μην ανησυχείτε διόλου, μια χαρά κοιμάται ο άνθρωπος όσον αφορά τα εσωκομματικά του. Άλλα ενδέχεται να τον κρατούν ξάγρυπνο, ο Δένδιας όχι.

Βέβαια για να 'μαστε ακριβοδίκαιοι, τα ίδια κάνει και η από δω μεριά. Λέει ο Τσακαλώτος ένα «δεν είμαστε μονολιθικό κόμμα» και ξεχειλίζουν οι αναλύσεις για την μεγάλη εσωτερική αναταραχή του ΣΥΡΙΖΑ. Εντάξει, έτσι παίζεται το παιχνίδι. Αν ο Δένδιας καθόταν σιωπηλός, ο Μητσοτάκης θα ηγούνταν ακροδεξιού κόμματος. Τώρα που μίλησε ο Δένδιας, ο Μητσοτάκης τέθηκε υπό κηδεμονία.

Δεν θέλω να στεναχωρήσω κανέναν, αλλά απ' όλα τα σενάρια που μπορούν να ακουστούν και να γραφούν, το πιο εξωπραγματικό είναι να κινδυνέψει από εσωτερικό αντίπαλο ο Κυριάκος.
 
Το ίδιο μάλλον ισχύει και για την άλλη μεριά. 
Πολύ φοβάμαι ότι η σύγκρουση του Κυριάκου με τον Αλέξη, θα καταλήξει μακροβιότερη κι από την σύγκρουση του πατέρα του με τον Ανδρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: