Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Συμφωνία; Όχι, το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του

Η τεράστια προβολή στην Τουρκία της στάσης και της άρνησης του Αλέξη Τσίπρα να υπερψηφίσει την ελληνογαλλική συμφωνία, είναι βέβαιο ότι δεν προβληματίζει καν την Κουμουνδούρου. Όταν η ελληνογαλλική συμφωνία προκάλεσε τόσο μεγάλο εκνευρισμό στην Άγκυρα, ο Τσίπρας ουσιαστικά συντάχθηκε … με την Τουρκία! Κίνηση που πρέπει κι διδάσκεται  στις σχολές της διεθνούς διπλωματίας ως παράδειγμα διπλωματικής αυτοκαταστροφής.

Η Αριστερά κι ο Τσίπρας προχθές στη Βουλή λούστηκαν με πετρέλαιο και μετά άναψαν μόνοι τους το σπίρτο. Καταψήφισαν...

αυτό που τόσο η Βουλή, όσο και η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης επιδοκιμάζει, θεωρεί συμφέρον κι αποδεκτό για τον τόπο.

Η ομιλία Τσίπρα ήταν η πιο ανερμάτιστη ομιλία που έκανε ποτέ στη Βουλή. Μια ομιλία χωρίς ενιαίο σκεπτικό. Πήγαινε από τους Μπογδάνους στην τρομολαγνεία με …φέρετρα Ελλήνων στρατιωτών, μέχρι το παράπονο του φτωχού που αντί φαγητό βλέπει να του ψωνίζει φρεγάτες ο Μητσοτάκης ως ν’ αγοράζει γραβάτες! Μίλησε πάλι για την ανισοβαρή συμφωνία επειδή το άρθρο 2 προβλέπει στήριξη της Ελλάδας στα 6 μίλια (δηλαδή θα έπρεπε να δεσμευτεί η Γαλλία στα 12, τα οποία εμείς δεν έχουμε κηρύξει λόγω του τουρκικού casus belli. Ταυτοχρόνως κατήγγειλε ότι η Γαλλία δεν θα συνδράμει σε υπεράσπιση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, οι οποίες δεν έχουν ορισθεί, δεν αποτελούν εθνική κυριαρχία, και στον ορατό χρόνο δεν προβλέπεται να οριοθετηθούν.

Ξέρετε κάτι; Θάθελα να ήμουν στους ψηλούς ορόφους της Κουμουνδούρου. Θάθελα ν’ ακούω τα μεταξύ τους επιχειρήματα για την άρνηση. Θάθελα να απαντούσε κάποιος στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι έπεισαν με τη στάση τους  έστω κι έναν εχέφρονα άνθρωπο.

Η Αριστερά, το γράψαμε και χθες, είναι μονίμως στη λάθος πλευρά της ιστορίας. Όμως, αυτό δεν το περίμενε κάποιος σώφρων να συμβεί και στη σημερινή εποχή και δη για ένα θέμα που κρίνεται ιστορικό και προασπίζει τα συμφέροντα της χώρας. Εξ και πανηγυρίζει ο Τούρκος! Όπως πανηγύριζε κι ο Σκοπιανός που του χαρίστηκαν γλώσσα και εθνικότητα!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας μας είπε κι άλλα στη Βουλή. Μας είπε ότι εκείνος θα καταγγείλει τη συμφωνία, ότι δεν θα πάμε να πολεμήσουμε στο Σαχέλ με τον …Γάλλο αποικιοκράτη. Μας είπε ότι θα … υποχρεώσει τους Γάλλους να υπερασπιστούν (απέναντι στις τουρκικές ορδές) όχι μόνο την στενή ελληνική κυριαρχία (όπως προβλέπει η νυν συμφωνία) αλλά και την ίδια την ΑΟΖ μας. Τι κι αν εμείς δεν την έχουμε οριοθετήσει;  Όχι, εκείνος θα βάλει το γαλλικό αεροπλανοφόρο, το Σαρλ Ντε Γκολ υποθέτω, και τα ιμπεριαλιστικά γαλλάκια με την κόκκινη φούντα στα καπέλα, θα την υπερασπιστούν. Να τρέχουν αντί για εμάς στα Ίμια, στο Φαρμακονήσι κι όπου δει!

Ακούστε: Όσα ακούστηκαν στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά εν γένει, θα μπορούσαν από μόνα τους ν’ αποτελούν κείμενα δευτεροκλασάτης σάτιρας.

Όπως ότι αυτή η … θλιβερή συμφωνία θ’ αποτελέσει τη μεγάλη αφορμή να ξεσηκωθεί ο λαός  μας απέναντι στη Δεξιά. «Εμπρός στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος!

Πάνος Σκουρολιάκος στη σκηνοθεσία, Κατρούγκαλος, Νοτοπούλου και Φλαμπουράρης στα φώτα, Τζανακόπουλος και Σκουρλέτης με Θεανώ Φωτίου στα πλακάτ! Τζούφη, Βαρεμένος Ραλλία, Τζάκρη και Ραγκούσης στη σύνταξη κειμένων, Βασιλική Λέβα, Χαρά Καφαντάρη σκοπιά στην Κουμουνδούρου!

Τι να πούμε; Μόνο να μη ξεχάσουν και τη Τζούφη με τον Βαρεμένο και μαραζώσουν… Μια ντουντούκα αρκεί… Άλλωστε εδώ είναι μπαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε…

Πού ξέρετε; Μπορεί να επιστρέψουμε σε απορίες του τύπου αν η θάλασσα έχει σύνορα.  Ή στην μέγιστη πολιτική θεώρηση ότι … το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του…  Ή σε ημέρες Τσίπρα – Παυλόπουλου που ο Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα και έδωσε σόου με τον δικό μας στη γωνίτσα του καναπέ…  Ή σε ημέρες που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγαν ότι δεν… τρέχει και τίποτα αν χάσουμε και κανένα νησί…

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: