Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Πολιτικός του μέλλοντος ο Μητσοτάκης

Με βουτιές στο παρελθόν και προβλέψεις για το μέλλον κύλησε το Φόρουμ των Δελφών. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του σκωτσέζου ιστορικού Νιλ Φέργκιουσον με τον Μιχάλη Μητσό.
Ο Φέργκιουσον εκτιμά ότι Ρωσία και Τουρκία αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της ΕΕ, ότι ο νέος Ψυχρός Πόλεμός θα είναι απέναντι στην Κίνα, ότι ο Τραμπ θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024 κι ότι στην Ευρώπη πεθαίνουν τα παραδοσιακά σοσιαλδημοκρατικά και... χριστιανοδημοκρατικό πολιτικά κόμματα αλλά και οι λαϊκιστές, οπότε ανοίγει χώρος για ένα νέο πολιτικό κέντρο «όπως αυτό που αντιπροσωπεύει ο Μητσοτάκης».

Για τη σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον μίλησε στην εναρκτήρια ομιλία της στο ίδιο φόρουμ η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοττούλου και όχι τυχαία. 
Η Επιτροπή θα ξεδιπλώσει τους επόμενους μήνες σειρά δράσεων που αφορούν τις μεγάλες προκλήσεις της χώρας κι ετοιμάζει το δικό της φόρουμ «Η Ελλάδα το 2040» με πολύ ενδιαφέροντες προσκεκλημένους.

Από τον Μικροπολιτικό των Νέων

3 σχόλια:

aik είπε...

Τωρα ή χαρηκε το Χαρβαλντ που επιτελους πετυχαν τον αριστο"χρησιμο ηλιθιο"[ο ΓΑΠ δεν τους εκατσε,ειχε τις πρωτοβουλιες του ονειροπαρμενου]και ηρθε να μας πεισει ο Νιλ οτι ειναι ιδανικος[γιαυτους]ή δεν τον πληροφορησαν τι καθικι ειναι ο δικος μας και μας λεει τετοια χαζα.Ακου μη λαικιστης ο Κουλης,κεντρωος[γελαει κι Μπογδανος]και κυριως πολιτικος.Θα μου πεις και τα αλλα περι Ρωσιας,Κινας,τι να πω,ευσευεις ποθοι τωρα που τους την εκατσε ο Μπαιντεν.Και μην ξεχναμε οτι οι ακροφιλελε πολιτικες που πρεσβευουν ειναι ωφελιμες για μια μειοψηφια διεστραμμενης πλουτοκρατιας και ολεθριες για την ανθρωποτητα.Το απεδειξε η πανδημια.

Ανώνυμος είπε...

... και το χρήσιμο ηλίθιο σχόλιο από το παρελθόν !

aik είπε...

Ατσα,ανωνυμακο!Σε βαλανε τα παιδια να μου τη λες;Καλως τονε κι ας αργησε.