Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Πανικός στην Κουμουνδούρου από τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ - Σε αδιέξοδο ο Τσίπρας

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η ηγετική του ομάδα με την συνεχόμενη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος και τα φαινόμενα εσωστρέφειας που δεν έχουν πλέον τελειωμό. 
Τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων προκαλούν πονοκέφαλο στον κ. Τσίπρα, κυρίως το γεγονός ότι υπολείπεται σε δημοφιλία της Φώφης Γεννημάτα και βρίσκεται πλέον τρίτος και καταϊδρωμένος.
Οι σπασμωδικές κινήσεις του... αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η αγωνιώδης προσπάθεια του να ελέγξει το κόμμα συντηρούν ένα κλίμα αβεβαιότητας στην κομματική του βάση που φυλλορροεί διαρκώς, ενώ ταυτόχρονα η εσωκομματική αντιπολίτευση βράζει με τις μεθοδεύσεις της παρέας Τσίπρα και σε κάθε ευκαιρία φροντίζει να στέλνει τα μηνύματα της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρχηγικό κόμμα.
Πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει πύργο της Βαβέλ και με την εικόνα που βγάζει προς τα έξω δεν μπορεί να καταφέρει την επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων του, ενώ η κατρακύλα στις δημοσκοπήσεις καθίσταται αναπόφευκτη. Όσο μαίνεται ο εσωκομματικός πόλεμος στην Κουμουνδούρου, τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο για ανακατάληψη από τον ΣΥΡΙΖΑ των αρμών της εξουσίας.

Επιπλέον, αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στους πολίτες είναι η ανικανότητα των στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καταθέσουν μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καρπωθούν τη φθορά της Κυβέρνησης μέσα σε ένα δυσμενές κλίμα αναταράξεων λόγω της πανδημίας. Η περίπτωση Τσίπρα αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο κόμματος που αν και βρίσκεται στη αντιπολίτευση τα ποσοστά του διαρκώς συρρικνώνονται και η επαφή με την πραγματικότητα ελαττώνεται.

Η επιστροφή στα ποσοστά του 4% είναι με μαθηματική ακρίβεια βέβαιη αν στα ανώτατα κλιμάκια της Κουμουνδούρου δεν αλλάξουν βιολί.

1 σχόλιο:

aik είπε...

Πρεπει να ειναι ηλιθιοι στο Συριζα,αν δινουν σημασια σ'αυτες τις δημοσκοπησεις του Κνιτη και των μπουκομενων.Εκεινο που πρεπει να δει ειναι πως θα αντιμετωπισει τους βοθρογκεμπελισκους,γιατι ο πολυς "πολιτισμος"κανει κακο.