Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

O άτολμος Τσίπρας και το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε τροχιά εσωστρέφειας και γκρίνιας βρίσκεται εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατώντας να βρει μια πολιτική διέξοδο που θα τον οδηγούσε στην επανάκαμψη.
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βυθίζεται δημοσκοπικά και χάνει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, όσο η ηγεσία του διστάζει να πάρει τολμηρές αποφάσεις και όσο φαινόμενα που χτυπούν στο μαλακό ηθικό υπογάστριο τύπου Παπαδημούλη παραμένουν ψηλά στην επικαιρότητα...
Ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί άτολμος απέναντι στο κομματικό κατεστημένο τις εξελίξεις και εγκλωβισμένος στα δίχτυα της εσωτερικής αντιπολίτευσης που σπεύδει σε κάθε ευκαιρία να του θυμίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα προσωποπαγές κόμμα.
Πως είναι δυνατόν να ανέχεται τέτοια φαινόμενα να συμβαίνουν και τώρα στις τάξεις της παράταξης; Αναρωτιούνται πολλοί στο εσωτερικό και ακόμα περισσότεροι ψηφοφόροι του που γυρίζουν σταδιακά την πλάτη τους σε καταστάσεις που μυρίζουν ναφθαλίνη και έρχονται από το παρελθόν.

Επιπλέον, είναι πασιφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κολλημένος σε αντιπολιτευτικές πρακτικές του χθες, αδύναμος να ορθώσει σύγχρονο πολιτικό λόγο και χωρίς καμία διάθεση να μάθει από τα λάθη της δικής του διακυβέρνησης.
Είναι εξάλλου αντιληπτό από το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη, αλλά και από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ότι η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα έπεσε στο κενό και οι πολίτες έριξαν στις καλένδες την νέα απόπειρα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τους εξαπατήσει με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: