Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Ο δημοσιογράφος Αιμ. Περδικάρης πάει στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ τον Κ. Βαξεβάνη

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στέλνει ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Περδικάρης τον εκδότη της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή την προσωπική επίθεση που του εξαπέλυσε, εγκαλώντας τον ότι σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των μέσων στα οποία εργάζεται και τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα, «έστησε» ερώτηση σχετικά με τα κονδύλια της διαφημιστικής δαπάνης για την εκστρατεία “Μένουμε Σπίτι”.
Η καταγγελία- έγκληση κατά του Κώστα Βαξεβάνη κοινοποιείται... και στα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ζητώντας την άμεση προστασία της προσωπικής και επαγγελματικής του υπόστασης, δηλώνοντας ότι επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος του.

Ολόκληρη η καταγγελία:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΕΓΚΛΗΣΗ

Κατά του ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, εκδότη της εφημερίδας Documento


Την 19η Ιουνίου 2020, και λίγη ώρα αφότου ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στην ιστοσελίδα documentonews.gr που αποτελεί ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Documento αναρτήθηκε σειρά δημοσιευμάτων, στα οποία κατονομάζομαι και “εγκαλούμαι” ότι σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των Μέσων στα οποία εργάζομαι και τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (!) “στήσαμε” ερώτηση που αφορά στα κονδύλια της διαφημιστικής δαπάνης για την εκστρατεία κατά του κορονοϊού κτλ.
Τα δημοσιεύματα ακολούθησαν αντίστοιχες αναρτήσεις του εγκαλούμενου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενδεικτικά παραθέτω τα εξής:

https://www.documentonews.gr/article/h-istoria-enos-petsinoy-briefing

https://www.documentonews.gr/article/lasph-enantion-toy-documento-apo-ton-kybernhtiko-ekproswpo

https://www.documentonews.gr/article/o-stelios-petsas-epibebaiwse-tis-plhrofories-toy-documentonewsgr-gia-mageirema-twn-20-ekatommyriwn-eyrw

https://twitter.com/KostasVaxevanis/status/1273921019825324032?cxt=HHwWgIC8qeCa8K0jAAAA

Επειδή είναι προφανές ότι τα παραπάνω είναι απολύτως αναληθή, προσβάλλουν βάναυσα την προσωπική και επαγγελματική μου υπόσταση και καταλήγουν συκοφαντικά έως και ποινικά κολάσιμα, ενώ σε ουδεμία περίπτωση συνιστούν συναδελφική συμπεριφορά στο πλαίσιο που περιγράφει και ο Κώδικας Δεοντολογίας και το Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ, παρακαλώ όπως προχωρήσετε στις προβλεπόμενες εκ μέρους σας ενέργειες. Κοινοποιώ δε την παρούσα καταγγελία-έγκληση στα μέλη του ΔΣ της Ένωσης, ζητώντας άμεσα την προστασία μου της προσωπικής και επαγγελματικής μου υπόστασης με κάθε πρόσφορο μέσο, ενώ δηλώνω ρητώς ότι επιφυλάσσομαι παντός άλλου νομίμου δικαιώματος μου.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αιμίλιος Δ. Περδικάρης

ΑΜ ΕΣΗΕΑ 5994

Δεν υπάρχουν σχόλια: