Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Η αταξία στον ΣΥΡΙΖΑ και το αδιέξοδο της αντιπολιτευτικής του τακτικής

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος να επιδεινώνεται, τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις να μειώνονται και τα όνειρα για ανακατάληψη της εξουσίας να γκρεμίζονται.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη αντιπολιτευτική του τακτική, ενώ με πρακτικές που μυρίζουν ναφθαλίνη αδυνατεί στην παρούσα φάση να πείσει... τους ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες Εθνικές Εκλογές να επιστρέψουν.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα εσωστρέφειας, συνεχίζονται οι εσωκομματικές κόντρες κορυφαίων στελεχών, απόρροια των συνθηκών αποσύνθεσης που καταγράφονται στα υψηλά κλιμάκια της Κουμουνδούρου.
Ταυτόχρονα, το εγχείρημα για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ευρωπαϊκό κόμμα της Κεντροαριστεράς βρίσκεται σε αδιέξοδο, καθώς το μπλοκ των σκληρών κομματικών που έχουν μάθει να επιβιώνουν πολιτικά με τον συνεχή ακτιβισμό, τους υψηλούς τόνους και τον διχασμό, αντιστέκονται προκειμένου να μην μείνουν απέξω από το πολιτικό παιχνίδι της επόμενης μέρας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρίσκεται δηλαδή μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης και διστάζει να πάρει ριζοσπαστικές αποφάσεις υπό τον φόβο να μην δημιουργηθούν ακόμη και διασπαστικές κινήσεις εντός του κόμματος.
Όσον αφορά την αντιπολιτευτική στρατηγική, αναδεικνύεται το αδιέξοδο, καθώς αντί να καταθέσουν συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις για την επόμενη της πανδημίας επιδίδονται καθημερινά σε ένα κρεσέντο άναρχων κραυγών χωρίς νόημα και στόχευση λες και η βελόνα στο πικ απ του κ. Τσίπρα να έχει κολλήσει στην εποχή της επαναστατικής γυμναστικής και των ανέξοδων υποσχέσεων που προκάλεσαν στο πολιτικό σκηνικό βαρύ πλήγμα.

Κοντολογίς, το πολιτικό μέλλον του Αλέξη Τσίπρα φαντάζει δυσοίωνο την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοίξει το βηματισμό του και στοχεύει πλέον με πολλές πιθανότητες να κερδίσει και μια νέα τετραετία όποτε γίνουν Εθνικές Εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: