Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

«Ζαλισμένο κοτόπουλο» ο Τσίπρας - Ασκεί αντιπολίτευση της πλάκας

Δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας την ώρα που η χώρα συνεχίζει τη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Είναι ξεκάθαρο από τους τραγικούς χειρισμούς του ότι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι εγκλωβισμένος σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο και προσπαθεί μαζί με τους συνεργάτες του να κάνει αντιπολίτευση προβάλλοντας αστεία επιχειρήματα και κουβέντες χωρίς αντίκρυσμα.
Το άγχος του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο όταν βλέπει... τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν την κοινή γνώμη να δηλώνει στη συντριπτική της πλειοψηφία απόλυτα ικανοποιημένη από τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης στη διαχείριση της Κρίσης.
Οι πολιτικές φανφάρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για αδυναμίες στο κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας δεν πείθουν πλέον ούτε τον πιο φανατικό οπαδό του κόμματος.
Επιπλέον, το παράδειγμα Μητσοτάκη εισπράττει σε καθημερινή βάση τα εύσημα από ξένους ηγέτες και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης κι αυτό προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στο στρατηγικό σχεδιασμό Τσίπρα και σε όλους εκείνους που οφείλουν την πολιτική τους ύπαρξη στην επαναστατική γυμναστική και στο να κάνουν σε κάθε ευκαιρία το άσπρο μαύρο.
Κοντολογίς, ο κ. Τσίπρας σε μία κρίσιμη στιγμή πιέζεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, δηλαδή μεταξύ της πρόθεσης του να δημιουργήσει (χωρίς αποτελέσματα) ένα κεντροαριστερό προφίλ και του πολιτικού του DΝΑ του ΣΥΡΙΖΑ που καθορίζει τη λογική «εμείς» και οι «άλλοι» και «σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Το πολιτικό μέλλον για τον κ. Τσίπρα και την στενή του ομάδα είναι κάτι παραπάνω από δυσοίωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: