Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας απολογείται στις συνιστώσες του για την… κωλοτούμπα του Έβρου

Πατώνει πολιτικά και δημοσκοπικά όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνά ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει σε Βερολίνο και Βιέννη τη μάχη για την Ελλάδα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη δική του μάχη επιβίωσης με τις συνιστώσες του.
Εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες που παραπέμπουν στην εποχή του 4%, παραμένει ανήμπορος να βάλει το κόμμα του στις ράγες της σοβαρότητας και αρκείται στο να αναχαιτίσει τις βολές που δέχεται... από τους συντρόφους του που παραμένουν κολλημένοι στο χθες. Υπό το βάρος των τελευταίων δημοσκοπήσεων, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, το κόμμα που κυβέρνησε για τεσσεράμισι χρόνια στη χώρα, θυμίζει Πύργο της Βαβέλ.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί πλέον να χειριστεί την εσωκομματική βουβαμάρα που κυριαρχεί στο πιο μετριοπαθές κομμάτι που βλέπει την προσπάθεια για τη δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς να πηγαίνει στις καλένδες, αλλά και την έντονη ανησυχία στην παραδοσιακή κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν τον ίνδαλμα τους να παίρνει πλέον την κατηφόρα της πολιτικής απαξίωσης, μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στη διαχείριση κορυφαίων θεμάτων, όπως είναι το μεταναστευτικό και η οικονομία. 
Μάλιστα, η επιλογή Τσίπρα να συρθεί πίσω από τη γραμμή Μητσοτάκη στο Μεταναστευτικό προκάλεσε εικόνα «Κράμερ εναντίον Κράμερ» στο ΣΥΡΙΖΑ με ένα κομμάτι να εκφράζει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Την κρίσιμη στιγμή που η Ελλάδα διανύει περίοδο με μεγάλες προκλήσεις λόγω των εξελίξεων στο Μεταναστευτικό και εξαιτίας των αναταράξεων που προκαλεί η έξαρση του κορονοϊού, η κοινή γνώμη δείχνει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και συσπειρώνεται γύρω από μία σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια με εθνικό πρόσημο

Οι πολίτες επιλέγουν τη σοβαρότητα και την ευθύνη αντί της ανευθυνότητας και της επαναστατικής γυμναστικής, μίας νοοτροπίας που έφερε τη χώρα στην κρίση και συνεχίζει σήμερα να καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: