Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Ο Πρωθυπουργός απάντησε στον Αρχιεπίσκοπο: Κλείνουν όλοι οι λατρευτικοί χώροι

Στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην κλείσει τις εκκλησίες απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας όλους τους λατρευτικούς χώρους κάθε δόγματος και θρησκείας. 
«Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι δεν προτίθεται να υπαναχωρήσει σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους... θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει εκφράσει με σαφήνεια τη θέση του και την πρόθεσή του να κάνει ότι είναι απαραίτητο.
Την απόφαση της αναστολής της τέλεσης κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας ανακοίνωσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Συνόδους αναφέροντας πως αφορά τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Εξαιρούνται οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις καθώς και η ατομική προσευχή, που όμως θα γίνονται υπό αυστηρά μέτρα προστασία τα οποία θα εξειδικευθούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας - Θρησκευμάτων και Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: