Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Σύμμαχοι στον αγώνα του Κυρ. Μητσοτάκη για «κάθαρση», FIFA και UEFA

Παίρνοντας το παιχνίδι της «κάθαρσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο πάνω του και δείχνοντας πως δεν εκβιάζεται από κανέναν ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε το θέμα της επανεκκίνησης του δημοφιλέστερου εκ των αθλημάτων κερδίζοντας δύο ισχυρούς συμμάχους. 
Την FIFA και την UEFA με τον πρόεδρο της πρώτης να δηλώνει με σαφήνεια ότι θα συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση αφήνοντας εκτός την ΕΠΟ και τα περί αυτοδιοίκητου που... επικαλούνται οι διαχειριστές της.
Ο Τζάνι Ινφαντίνο, ο πρόεδρος της FIFA δειχνει να αλλάζει ρότα και με μια καταλυτική τοποθέτηση έδειξε να ακολουθεί στο δρόμο που χαράζει ο Έλληνας πρωθυπουργός έχοντας ξεκαθάρισε πως αν δεν υπάρξει κάθαρση στο ποδόσφαιρο τότε το λουκέτο και το grexit είναι προ των πυλών
Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ρωτήθηκε για τη θέση της FIFA μετά την παρέμβαση της Πολιτείας στα πράγματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η απάντησή του ήταν τόσο απρόσμενη όσο και διαφωτιστική:
«Παλαιότερα όταν προέκυπτε οποιουδήποτε είδους παρέμβαση από μια κυβέρνηση στα εσωτερικά ζητήματα μιας ομοσπονδίας συζητούσαμε για άμεση αποπομπή τής εν λόγω ομοσπονδίας από τη FIFA» για να προσθέσει με έμφαση
«Τώρα, όμως, πρέπει να αντιλαμβανόμαστε με πιο ανοιχτό μυαλό τα προβλήματα κάθε χώρας και να είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για λύσεις. Πρέπει να γίνουμε πιο ευέλικτοι για να προχωρήσει το ποδόσφαιρο διεθνώς».
Η παρέμβαση του ισχυρού άντρα της FIFA είναι καταλυτική για τις εξελίξεις των επόμενων ημερών και βάζει τις βάσεις για να συζητηθούν από μηδενική όλα τα σοβαρά ζητήματα του ποδοσφαίρου μας. Και επιβεβαιώνει όλα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής

Εξίσου σημαντικό και το γεγονός ότι από τη Νιόν της Ελβετίας, μετά την συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ανακοινώθηκε η επίσκεψη του προέδρου της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Σέφεριν στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Και κάπως έτσι, μένει εκτός παιχνιδιού η ΕΠΟ εκπρόσωποι της οποίας ετοιμαζόντουσαν να μεταβούν σήμερα στην Ελβετία για κατ ιδίας συναντήσεις με τους αξιωματούχους της FIFA – UEFA. Στην εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας το απόγευμα της Δευτέρας, πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος έμοιαζε θορυβημένος απ’ όσα γίνονται, αφού η ομοσπονδία βγαίνει πλέον εκτός κάδρου.
Οι κινήσεις της Κυβέρνησης που έδειξαν αυτή τη φορά πως ήταν συντονισμένεςς έκλεισαν τις διόδους αφού μετά και τη δήλωση Ινφαντίνο, το αυτοδιοίκητο που κατά καιρούς προέβαλλε η ΕΠΟ ως ασπίδα δεν φαίνεται να υπάρχει πια.
Μετά την αποτυχία της ξένης επιτροπείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία τριετία και τα προβλήματα που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει η ελληνική ομοσπονδία, οι δύο διεθνείς υπερ-ομοσπονδίες φαίνεται ότι θα συναποφασίσουν για το μέλλον του ποδοσφαίρου από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο αυτό όλοι όσοι ταχθούν απέναντι και δεν υποστηρίξουν ως διοίκησεις και ομάδες θα αντιμετωπιστούν με τον ανάλογο τρόπο, ενώ και πολιτικά πλέον η όποια γραμμή θα έχει προβλήματα αφού τον πρώτο λόγο αναλαμβάνουν οι διεθνείς ομοσπονδίες.


Του Βασίλη Γεώργα
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: