Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

«Βρήκαμε στο προσφυγικό ένα κύκλωμα με ΜΚΟ, γιατρούς και δικηγόρους»

Δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος 
Ένα βήμα παρακάτω πήγε ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης τις κυβερνητικής καταγγελίες στο μεταναστευτικό, αποκαλύπτοντας από το βήμα της Ολομέλειας ότι βρέθηκαν παράνομα δίκτυα οικονομικής εκμετάλλευσης μεταναστών στα οποία μετέχουν ΜΚΟ, δικηγόροι και ιατροί.
Όπως, μάλιστα, κατήγγειλε αυτά τα εξέθρεψε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και οι πρωτοβουλίες που πήρε η τότε κυβέρνηση... «Όταν αναλάβαμε βρήκαμε μια κατάσταση διαμορφωμένη, με 80 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου να εκκρεμούν, με υπερπληθυσμούς στα κέντρα υποδοχής και με μηδενικές επιστροφές», είπε αρχικά και λίγο αργότερα αποκάλυψε τα περί κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται το προσφυγικό για να κερδίσουν χρήματα.
«Κυρίως βρήκαμε ένα κύκλωμα – δίκτυο συμφερόντων – που απομυζούσε και εκμεταλλευόταν την ταλαιπωρία και την δυστυχία αυτών των ανθρώπων. ΜΚΟ – όχι όλες -. Αυτό το μαύρο και σκοτεινό δίκτυο δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το σπάσει μέσα σε λίγους μήνες», σημείωσε με νόημα. Μάλιστα, εξήγησε ότι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το 80% των αιτούντων έβγαιναν ως ευάλωτοι, ώστε να ξεκινήσει πάλι ένας φαύλος κύκλος με αιτήσεις ,γιατρούς, δικηγόρους κ.α. Συνεπώς, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ παρήγαγε καθυστερήσεις για να τραφεί το μαύρο κύκλωμα!

Η παρούσα κυβέρνηση, όμως σύμφωνα με τον Γ. Κουμουτσάκο άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο και παράλληλα ενίσχυσε το προσωπικό. Ήδη δε γίνονται προσπάθειες για να αποσυμφoρηθούν τα νησιά. 
 Τέλος συνέδεσε το προσφυγικό με την γεωπολιτική κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση Ερντογάν το έχει εντάξει στο γεωστρατηγικό της σχεδιασμό. «Αυτή τη δύσκολη κατάσταση η κυβέρνηση την διαχειρίζεται. Με λάθη και δυσκολίες όμως τα κυκλώματα θα τα σπάσουμε σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα», είπε κλείνοντας.
Του Αλέξανδρου Διαμάντη
liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: