Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Πλησιάζει η ώρα της Δικαιοσύνης για τα καραμπινάτα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ

Η εμπλοκή κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ποινικές υποθέσεις προβληματίζει έντονα την Κουμουνδούρου.

Με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα έχει ήδη συσταθεί μια άτυπη επιτροπή -στην οποία προΐσταται ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, τέσσερις έμπειροι νομικοί και δύο πρώην δικαστικοί- η οποία έχει αναλάβει να οργανώσει την άμυνα απέναντι στο επικείμενο κύμα παραπομπών...
Η ομάδα διαχείρισης κρίσεων της Κουμουνδούρου, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σκευωρία που στήθηκε με τη Novartis, στην οποία η σημερινή κυβέρνηση εμπλέκει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και κορυφαίους δικαστές.
Στην Κουμουνδούρου θεωρούν δεδομένο, ότι θα διαβιβαστούν πολύ σύντομα στη Βουλή οι καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή και της πρώην προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.
Οι δύο κορυφαίοι δικαστές μίλησαν ευθέως για παρεμβάσεις στο έργο τους από παράγοντα του υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι γνωστός στην πιάτσα ως Ρασπούτιν.
Στη Βουλή θα διαβιβαστούν και οι μηνύσεις που υπέβαλαν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ, τα οποία η κυβέρνηση Τσίπρα επιχείρησε να εμπλέξει στο σκάνδαλο Novartis.
Οι κατηγορίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν όσοι εμπλέκονται στη σκευωρία που στήθηκε με τη Novartis είναι βαρύτατες.
Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο επιχειρήθηκε μέσω της σκευωρίας η αλλοίωση του πολιτεύματος, γεγονός που συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας.
Επίσης, οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να απολογηθούν για τα κακουργήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, σύστασης παραδικαστικού κυκλώματος, κατάχρησης εξουσίας και ηθική αυτουργία σε ψευδομαρτυρία.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι για τη σκευωρία της Novartis θα συγκροτηθεί η πρώτη Προανακριτική Επιτροπή στη νέα Βουλή.

Ένα δεύτερο σκάνδαλο το οποίο τρέμουν τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτό που αφορά την αλλοίωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ήδη ασκήθηκαν διώξεις στα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως: στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρη Κρέτσο και στον Ιωάννη Καλογρίτσα για τις πλαστές βεβαιώσεις που είχαν προσκομίσει εμφανίζοντας τα βοσκοτόπια ως ακίνητα μεγάλης οικονομικής αξίας για να εξασφαλίσουν εγγυητικές επιστολές που ήταν απαραίτητες για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες θα βρεθεί και ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, ο οποίος επιχείρησε να πιέσει κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα, προκειμένου να δώσει τριάντα εκατομμύρια ευρώ στον Καλογρίτσα για να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δική του τηλεοπτική συχνότητα.
Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του νόμου περί μεσαζόντων, αλλοίωση του διαγωνισμού και άλλα αδικήματα με δεδομένο ότι πρωταγωνιστής εμφανίζεται ο υπουργός που είχε την ευθύνη για την οργάνωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να συγκροτήσουν Προανακριτική Επιτροπή για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για τη χρεοκοπία της ΔΕΗ. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, οι αρμόδιοι υπουργοί που είχαν δώσει εντολές στο ΔΕΔΔΗΕ να μην διακόπτει την παροχή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το κακούργημα της απιστίας.
Ποινικές ευθύνες θα αναζητηθούν και για τη διοίκηση της ΔΕΗ, που δεν έκανε απολύτως τίποτα να σώσει την εταιρεία από την οικονομική καταστροφή.

* Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί» του Σαββατοκύριακου

Δεν υπάρχουν σχόλια: