Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Αποκλειστικό: συνάντηση Τσίπρα-Βαρδινογιάννη-Γεννηματά: Τι συζήτησε και τι συμφώνησε η (ετερόκλητη) παρέα

tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Τι συζήτησαν και τι συμφώνησε η ετερόκλητη παρέα Αποκλειστικό: μυστική συνάντηση Τσίπρα-Βαρδινογιάννη-Γεννηματά

18 Ιουλίου 2019, πριν από τρεις μέρες, στο πολυτελές Club21. Τρεις γνωστές φιγούρες, γευματίζουν και συζητούν με πάθος. Όσοι τους αναγνώρισαν-δεν ήταν και πολύ δύσκολο-κατάλαβαν, ότι «κάτι τρέχει». Τον τόνο της συζήτησης, τον έδινε ο γηραιότερος της παρέας και οι δυο νεότεροι, άκουγαν και κυρίως συμφωνούσαν…

Γράφει ο ΗΘΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tomanifesto.gr, στο ίδιο τραπέζι έτρωγαν και τα έλεγαν, πριν από τις προγραμματικές δηλώσεις, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά. 
Δυο μέρες αργότερα η Φ. Γεννηματά, χωρίς στοιχειώδη επιχειρηματολογία, ανακοίνωσε, ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Ο απομονωμένος και δύσθυμος Α. Τσίπρας βρήκε έναν «απρόσμενο» συμπαραστάτη. Ο ρόλος του μεγαλοεπιχειρηματία λέγεται, ότι ήταν καταλυτικός, αν όχι επιτακτικός.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο επιχειρηματίας δεν κρύβει τη δυσφορία του γιατί ο πρωθυπουργός δεν έβαλε στο κυβερνητικό σχήμα πρόσωπο το οποίο θα μπορούσε να “φέρνει προσκόμματα” στην επένδυση του Ελληνικού. Του μεγάλου «εχθρού» δηλαδή του κ. Βαρδινογιάννη, του κ. Λάτση.
Πάντως όσοι γνωρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ξέρουν ότι δεν έχει καμία “ομοιότητα” με τον κύριο Τσίπρα, ο οποίος όπως φημολογείται “ικανοποιούσε ασμένως τις επιθυμίες της διαπλοκής”.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στα πολιτικο-δημοσιογραφικά γραφεία, πριν από τις εκλογές στο σπίτι του ίδιου επιχειρηματία, παρουσία της κας. Γεννηματά φέρεται να αποφασίστηκε το «φάγωμα» του Ευάγγελου Βενιζέλου. 
Η «βαριά διαπλοκή» δεν έκρυψε ποτέ της, την συμπάθεια που τρέφει για τον «βολικό» Α. Τσίπρα. Και δεν την κρύβει ούτε τώρα, φροντίζοντας-πριν καν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση-να οργανώσει την υπονόμευση της.
Η σχέση, εξάλλου, του παλιού Μεγάρου Μαξίμου με τον μεγαλοεπιχειρηματία, είναι πασίγνωστες. Όπως και η σχέση της Φ. Γεννηματά με τον μεγαλο-επιχειρηματία είναι γνωστή..
Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι ο «συνδυασμός των δυνάμεων», που προωθεί η διαπλοκή. 
Όπως και το πως θα αντιδράσει σημαντικό τμήμα της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, που δεν κινείται στην γραμμή της δορυφοροποίησης του ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στην δημιουργία «αντιμητσοτακικού μετώπου» 13 μέρες μετά τις εκλογές…

Δεν υπάρχουν σχόλια: