Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Μεγάλο προβάδισμα της Ν.Δ. στις δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις Εκλογές (κάρτες)

Μεγάλο προβάδισμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις Ευρωεκλογές της Κυριακής.

H Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κοντά σε μία άνετη επικράτηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει με συντριβή.
Την ίδια ώρα το Κίνημα Αλλαγής φαίνεται πως "κλειδώνει" την τρίτη θέση...

Δημοσκόπηση MARC - ΑΝΤ1: Διαφορά 7 μονάδων υπέρ της Ν.Δ.

Προβάδισμα επτά μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της MARC για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 22,4%. Η διαφορά έχει μειωθεί σε σχέση με τη προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας (15/5/2019) στην οποία ήταν 7,6%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, με 6,6%, ελαφρώς ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 5,4%, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με την περασμένη δημοσκόπηση. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,8% (-0,3%), ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν φτάνει το πολυπόθητο 3%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 12% (σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) ενώ 4,9% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει ή θα ψηφίσει άκυρο/λευκό.
Σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, με πολυπαραγοντική κατανομή αναποφάσιστων, η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί από 31,1% έως 35,9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από 24,3% έως 28,7%.
Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, εμφανίζεται ακόμα να είναι χαμηλή, στο 54,1%, ενώ της Νέα Δημοκρατία 82%.
Την ίδια ώρα, το 63,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι στις Ευρωεκλογές θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία και μόλις το 16,6% απαντά πως θεωρεί ότι νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το 73,5% θεωρεί τις Ευρωεκλογές πολύ και αρκετά σημαντικές, ενώ το 26,4% λίγο και καθόλου. Πάντως, το 63,3% δηλώνει ότι στην ψήφο του θα βαρύνουν κυρίως η εσωτερική κατάσταση και πορεία της χώρας, ενώ το 29,4% απαντά ότι κυρίαρχο ρόλο θα παίξουν τα ευρωπαϊκά θέματα και η εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρώπη.
Τέλος, το 38,7% θεωρεί ότι με Κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του και η προσωπική του κατάσταση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα ανέρχεται σε 28,7%. Το 32,6%απαντά "Δεν ξέρω/δεν απαντώ".
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η απάντηση των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα αναφορικά με την αξιολόγηση των οικονομικών εξαγγελιών του Πρωθυπουργού. Το 32,6% τις αξιολογεί ως "πολύ & αρκετά σημαντικές", ποσοστό ωστόσο που έχει μειωθεί αρκετά σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση (36,9%). Το 66,2% τις αξιολογεί ως "όχι και τόσο & καθόλου σημαντικές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: