Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Μητσοτάκης: «Σε τέσσερις μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ» (Video & Photos)

Δριμεία επίθεση κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου».

«Αυτή τη φορά η ψήφος στις Ευρωεκλογές έχει ένα πολύ μεγαλύτερο βάρος. Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια οι πολίτες θα απαντήσουν σε όσα έζησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια... στο φόβο, στην ανασφάλεια, στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σε τέσσερις μέρες η Ελλάδα τελειώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνει μια νέα αρχή», τόνισε ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Μπορεί να κατάγομαι από την Κρήτη, αλλά εδώ είναι το πολιτικό μου σπίτι, εδώ ωρίμασα πολιτικά, στη Β΄ Αθηνών πριν από 15 χρόνια με μπροστάρη τον Κώστα Καραμανλή», είπε επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θυμίζοντας ότι ως αρχηγός της, έφερε τα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, δίπλα στο «ποτάμι».
Σε αυτή τη περιοχή τόνισε, που είναι χωνευτήρι του έθνους, αγωνίζομαι να εκπροσωπήσω και να δώσω λύσεις, είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες και να γίνουμε μπροστάρηδες μίας μεγάλης πολιτικής αλλαγής».
Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Οι Έλληνες θέλουν ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ανέξοδων υποσχέσεων. Ο κ. Τσίπρας εδωσε πολύ λίγα, πολύ αργά. Η ψήφος των υπερήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα επιδόματα» είπε.
Περιγράφοντας το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της κοινωνικής πολιτικής και ότι στοχεύει στην ανάπτυξη και τις νέες δουλειές: «Αυτοί που είναι άριστοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέο πρότυπο σχολείο στοΠεριστέρι, είπε ο κ. Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε ότι το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα γίνει πρότυπο πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών.
Θέλουμε μια Ελλάδα χωρίς φόβο, να μη ζουν οι καταστηματάρχες με το φόβο ότι θα τους σπάσουν πάλι τις βιτρίνες. Δεν μπορεί οι φοιτητές να έρχονται αντιμέτωποι με βαποράκια και μπαχαλάκηδες, τόνισε και επανέλαβε ότι θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό βεβήλωσης της Βουλής: «Δεν μπορεί η ίδια η Βουλή να βεβηλώνεται, όλοι πληγωθήκαμε με τις κόκκινες μπογιές στη Βουλή. Δεν μπορεί να ασχολείται όλη η Κυβέρνηση με το πως θα πάρει άδεια ο Κουφοντίνας, ένας τρομοκράτης που δεν έχει μετανιώσει».
Μιλώντας για την καταβολή της «13ης σύνταξης», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: Οι συνταξιούχοι όταν πήγαν στα ΑΤΜ το κατάλαβαν ότι πρόκειται για ψέματα» και κάλεσε τους πολίτες να στείλουν το λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 26ης Μαΐου.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειράματα και ίσες αποστάσεις σε αυτή την εκλογική μάχη της Κυριακής δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως τόνισε πρόκειται για μια κρίσιμη αναμέτρηση με βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν συνήθως οι Eυρωεκλογές.
Απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης προς όλους τους τους Έλληνες δηλώνοντας ότι «στο ΣΥΡΙΖΑ που λέει "τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν" απαντάμε ότι εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν-αρχίζουμε με όλους.
kentrikh-omi_4
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε τις τέσσερις δέσμες που χρειάζονται η χώρα:
1ον. Διατήρηση του αφορολόγητου. Καταργούμε αμέσως τη μείωση που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ και στερεί από όλους μία ολόκληρη σύνταξη και έναν ολόκληρο μισθό κάθε χρόνο.
Γιατί αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και παίρνουν 2.000 ευρώ από κάθε συνταξιούχο, δηλώνουν τώρα προστάτες του.
Αυτοί που έφεραν δεκάδες νέους φόρους και περικοπές, εμφανίζονται υπέρ των αδυνάμων.
Και οι ίδιοι, που με το αφορολόγητο καταργούν την 12η σύνταξη, βαφτίζουν τώρα ένα εφάπαξ επίδομα ως δήθεν «13η σύνταξη».
kentrikh-omi_1
Αλλά κι αυτό το παραμύθι είχε κοντά πόδια:
Μόλις οι συνταξιούχοι είδαν τα λεφτά που παίρνουν, κατάλαβαν το νέο ψέμα. Διαπίστωσαν πως τα λίγα αυτά ευρώ, δεν ήταν παρά ένα αντίδωρο για την εξαγορά της ψήφου τους.
Την Κυριακή, λοιπόν, οι συνταξιούχοι θα στείλουν το δικό τους λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ.
2ον. Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής μειώνεται από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.
Καθιερώνεται αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς. Και 2.000 ενίσχυση για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται.
«Γιατί για μας έχει μεγάλη αξία να στηρίζουμε την οικογένεια, να είμαστε δίπλα στα νέα ζευγάρια», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
3ον. Ο φόρος των επιχειρήσεων θα πέσει από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5% αμέσως.
«Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος. Ενώ με τη Ν.Δ οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα» τόνισε.
Το κράτος παύει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία.
Και 4ον. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στη χώρα.
«Οι Έλληνες θέλουν ελπίδα, αλλά την ελπίδα της αλήθειας και όχι των ανέξοδων υποσχέσεων» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι "έδωσε πολύ λίγα, πολύ αργά" μιλώντας για τις παροχές.
"Η ψήφος των υπερήφανων συνταξιούχων δεν εξαγοράζεται με κουτσουρεμένα επιδόματα" είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Περιστέρι: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: