Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ο Μητσοτάκης δεν θα πάει στο συνέδριο του Ποταμιού - Αιτία η στάση του Θεοδωράκη στο Σκοπιανό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΑρνητική θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόσκληση από το Ποτάμι να παραστεί στο συνέδριο του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Η σχετική επιστολή έχει φτάσει στο γραφείο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εδώ και πολλές μέρες, και από τη Σεβαστουπόλεως περίμεναν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έδινε το παρόν. Άλλωστε... τον Δεκέμβριο του 2017 ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε μιλήσει στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπου είχε γίνει δεκτός με θερμά λόγια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι καλές σχέσεις με τη Σεβαστουπόλεως όμως φαίνεται να βουλιάζουν στις Πρέσπες.
Η στάση του Σταύρου Θεοδωράκη στη συμφωνία με τα Σκόπια έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην Πειραιώς. 
Τόσο ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού όσο και οι περισσότεροι βουλευτές του Ποταμιού έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας την οποία υπέγραψε η Κυβέρνηση. 
Μια συμφωνία την οποία η ΝΔ έχει καταγγείλει με όλους τους τρόπους και βρίσκεται απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς. Ταυτόχρονα δεν έχουν λείψει οι φωνές στο εσωτερικό του Ποταμιού από βουλευτές, όπως ο Σπύρος Δανέλης, υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ.
Σε αυτό το περιβάλλον η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο κρίθηκε ότι δεν θα πρόσφερε κάτι, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ ήθελε να στείλει και ένα μήνυμα προς τη Σεβαστουπόλεως. 

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: