Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: "Η Ν.Δ. δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται" [Video]

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υπόθεση της Σοφίας Ζαχαράκη, στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι είναι πρωτοφανές περιστατικό να φθάνει περιπολικό έξω από τα γραφεία του κόμματος και να ζητείται η σύλληψή της αναπληρώτριας εκπροσώπου για ένα πολιτικό της σχόλιο.
«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου αλλά εμείς κρίνουμε την αντίδραση του κ. Βαξεβάνη ο οποίος είναι ο βραχίονας του Μαξίμου... Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Υπάρχει η αστική δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα έχουν ως στόχο να φιμωθεί η αντιπολίτευση. Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου.
Για τη ΔΕΘ είπε ότι “τον κ. Τσίπρα δεν τον ακούει πλέον η ελληνική κοινωνία. Υποστήριξε ότι και πάλι θα υποσχεθεί διάφορα πράγματα τα οποία όμως δεν θα υλοποιήσει.

Για το Ασφαλιστικό είπε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει την ανταποδοτικότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα με τρεις πυλώνες: “Όποιος δουλεύει περισσότερο θα παίρνει περισσότερα είπε συγκεκριμένα”.
Ακόμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμα ότι χρειάζονται αλλαγές και στο ύψος των εισφορών.
«Θέλουμε να μειώσουμε εντός 4ετίας σε 15% από 20% τις κύριες εισφορές», σημείωσε συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι χρειάζεται να διαφυλαχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα καθώς η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Είναι τραγική η αποτυχία Τσίπρα και βαριά η προσωπική του ευθύνη τόνισε.
Οι μειώσεις φόρων που θέλουμε είναι κοστολογημένες είπε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε την ανάγκη να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες οι οποίες ακόμα και σήμερα μεγαλώνουν.  Δεν θα κάνουμε απολύσεις. Σήμερα γίνονται προσλήψεις εκεί που δεν έχουμε ανάγκη. Πρώτη προτεραιότητα είναι υγεία, δεύτερη οι παιδικοί σταθμοί και τρίτη η Παιδεία είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ερώτηση με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσει είπε ότι θα δημιουργήσει ένα μικρό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές και λίγους υφυπουργούς.
"Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δεν θα δείτε. Θα δείτε όμως και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον δικό μας πολιτικό χώρο. Θα κάνω αξιοκρατικές επιλογές και δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια", ανάφερε ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι χρειάζεται να διαφυλαχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα καθώς η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Είναι τραγική η αποτυχία Τσίπρα και βαριά η προσωπική του ευθύνη τόνισε.
"Οι μειώσεις φόρων που θέλουμε είναι κοστολογημένες είπε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε την ανάγκη να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες οι οποίες ακόμα και σήμερα μεγαλώνουν.  Δεν θα κάνουμε απολύσεις. Σήμερα γίνονται προσλήψεις εκεί που δεν έχουμε ανάγκη. Πρώτη προτεραιότητα είναι υγεία, δεύτερη οι παιδικοί σταθμοί και τρίτη η Παιδεία" είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ερώτηση με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσει είπε ότι θα δημιουργήσει ένα μικρό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές και λίγους υφυπουργούς.
«Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δεν θα δείτε. Θα δείτε όμως και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον δικό μας πολιτικό χώρο. Θα κάνω αξιοκρατικές επιλογές και δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια.
Για το θέμα της συμφωνίας με τα Σκόπια επανέλαβε ότι με το τηλεγράφημα των WikiLeaks αποδεικνύεται ότι είναι προβληματική η συμφωνία. “Δώσαμε αυτό που πάντα ήθελαν και δεν πήραμε τίποτα. Πάνω στον αλυτρωτισμό τους στηρίζεται όλη η προπαγάνδα του Ζάεφ. Εμείς δεν θα την κυρώσουμε αυτήν την συμφωνία”, είπε.
Τέλος σε ότι αφορά στις αλλαγές για την Παιδεία είπε ότι είναι πρωτοφανής η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει θέματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας.
“Ο κ. Γαβρόγλου με την πρόταση του πλήττει το αδιάβλητο των εξετάσεων. Εάν ένα τμήμα είναι στα αζήτητα ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του. Ζητώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής για τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο σχολείο. Αυτή η ισοπέδωση προς τα κάτω θα σταματήσει. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ασφάλεια για όλους”, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: