Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Handelsblatt: Η Ελλάδα πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί - Λόγω Τσίπρα

Φωτογραφία: Εurokinissi

Τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του για τον προϋπολογισμό προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο του επιτοκίου για το 10ετές ομόλογο.

Η γερμανική «Handelsblatt» μάλιστα αναφέρει σε άρθρο της ότι η Ελλάδα πλέον θα πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί, μετά τα σχέδια Τσίπρα... να μην προχωρήσει σε μείωση των συντάξεων από την πρώτη ημέρα του 2019.
«Η Ελλάδα πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί» τιτλοφορείται άρθρο της «Handelsblatt» με αφορμή την άνοδο του επιτοκίου για το δεκαετές ομόλογο. Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Οι διεθνείς κεφαλαιαγορές αντιδρούν σε αναταράξεις στην Ελλάδα. Κυρίως τα σχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα για τον προϋπολογισμό προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζονται ότι η άνοδος του επιτοκίου οφείλεται σε αναταράξεις στην τουρκική οικονομία και την Αργεντινή. Ειδικοί σε οικονομικά ζητήματα στην Αθήνα ωστόσο εκτιμούν ότι ένας επιπλέον λόγος είναι τα σχέδια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε περικοπές των συντάξεων την 1η Ιανουαρίου του 2019. Ελεγκτές των δανειστών αναμένονται στις 10 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για τον πρώτο έλεγχο από την εκπνοή του τρίτου προγράμματος προσαρμογής.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: