Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Politico: Η Κομισιόν ερευνά την κυβέρνηση για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το προσφυγικό [εικόνες]


Ενδεχόμενη κακοδιαχείριση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονταν για το φαγητό των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα ερευνά η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Η είδηση έρχεται μετά την κράτηση τριών Ελλήνων δημοσιογράφων της Εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το Σάββατο.
Ένας εκπρόσωπος της OLAF αρνήθηκε να μιλήσει με λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται ή να πει μήπως η τελευταία σχετίζεται με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.
Η έρευνα για τις φερόμενες παρατυπίες σε ό, τι αφορά την παροχή φαγητού μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων στους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην Ελλάδα ξεκίνησε μετά...
και από σχετικές πληροφορίες της γενικής διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Κομισιόν, σημείωσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Politico.
«Καθώς εξελίσσεται η έρευνα, η OLAF δεν μπορεί να κάνει κάποιον περαιτέρω σχολιασμό», ανέφερε ο εκπρόσωπός της σε ένα e-mail.
Ακόμα, συμπλήρωσε πως «το γεγονός ότι η OLAF εξετάζει το θέμα δεν σημαίνει ότι κάποια άτομα που αναμειγνύονται έχουν διαπράξει απάτη».

Επιβεβαιώνει η Κομισιόν την έρευνα περί κακοδιαχείρισης κονδυλίων για το προσφυγικό στην Ελλάδα
Πηγές των Βρυξελλών, μιλώντας στο protothema.gr, επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του Politico για την έρευνα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) περί κακοδιαχείρισης κονδυλίων για το προσφυγικό στην Ελλάδα - Σημειώνουν ότι, σε ανάλογους παλαιότερους ελέγχους, ο Πάνος Καμμένος έχει βρεθεί «καθαρός»
«Αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» θεωρείται ο Πάνος Καμμένος από την Κομισιόν, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών.
Οι ίδιες πηγές λένε ότι η OLAF δεν ενημερώνει άμεσα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις έρευνες που διεξάγει, ωστόσο είναι εν γνώσει των κοινοτικών αξιωματούχων, ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με το ενδεχόμενο διασπάθισης κονδυλίων για το προσφυγικό από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει ελεγχθεί και κατά το παρελθόν, έπειτα από ανάλογες καταγγελίες για τα κονδύλια του προσφυγικού, και έχει βρεθεί «καθαρός».
H Κομισιόν ερευνά την κυβέρνηση
H Κομισιόν ερευνά την κυβέρνηση
H Κομισιόν ερευνά την κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: