Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκάθαρος, ξανά, ο Μητσοτάκης: Η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Συζήτηση σε βάθος για το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών και για το μεταναστευτικό-προσφυγικό έγινε στην κλειστή συνεδρίαση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
“Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών”, επανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες στην παρέμβασή του προς τους τομεάρχες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνέχισε λέγοντας πως πέφτει και το τελευταίο φύλλο συκής του Πάνου Καμμένου: Δεδομένου ότι δρομολογείται η συνταγματική αλλαγή στην ΠΓΔΜ αμέσως μετά... το δημοψήφισμα της Κυριακής, είναι ξεκάθαρο πως με την υπογραφή των κ. Τσίπρα και Κοτζιά δημιουργούνται ήδη τετελεσμένα.
Παράλληλα, όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο δύσκολο για να ανατραπούν αυτά τα δεδομένα, για αυτό και όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο για την ανατροπή της συμφωνίας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως το ισχυρότερο τετελεσμένο θα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του τομεάρχη εξωτερικών, Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος ανέλυσε τα επιζήμια τετελεσμένα που δημιουργούνται εις βάρος της χώρας μας.
«Εξυπακούεται πως όλα τα κοινοβουλευτικά μας όπλα μας είναι στο τραπέζι», υπογράμμισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θυμίζοντας ότι από τις 17 Δεκεμβρίου και μετά παρέρχεται η προθεσμία του εξάμηνου που ορίζει ο νόμος και η ΝΔ μπορεί να καταθέσει εκ νέου πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. «Είχαμε πει εξαρχής πως δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση η συμφωνία», συμπλήρωσε.
Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου και σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέλυσε το ενδεχόμενο να αποσύρει την εμπιστοσύνη του ο Πάνος Καμμένος από την κυβέρνηση, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας να συνεχίσει να κυβερνά με ψήφο ανοχής. «Θα συνεχίζουν να ευτελίζουν τους θεσμούς έτσι», τόνισε κατά πληροφορίες ο κ. Γεραπετρίτης.
Όταν η συζήτηση πέρασε στο μεταναστευτικό, το λόγο πήρε ο αρμόδιος τομεάρχης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος χαρακτήρισε τη Μόρια «μνημείο αναξιοπρέπειας και απανθρωπιάς», προσθέτοντας πως «ό,τι συμβαίνει εκεί οφείλεται στην ιδεοληψία της κυβέρνησης να ταυτίζει πρόσφυγες με οικονομικούς μετανάστες, ώστε τελικά να μην φεύγει κανείς». Έκανε μάλιστα λόγο για ένα εξαιρετικά σκοτεινό σύστημα διαχείρισης ενός πακτωλού εκατομμυρίων ευρώ από κοινοτικά κονδύλια.
«Έχουμε συνδυασμό ιδεοληψίας, ανικανότητας, κυνισμού και πλήρους αδιαφορίας για τους ανθρώπους που φτάνουν στη χώρα μας», φέρεται να είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που τόνισε ότι στην κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία θα υπάρχει αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, άμεσος διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: