Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Θριαμβεύει ο καθεστωτισμός της κυβέρνησης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δίωξη του Φιλελεύθερου από τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο και η κράτηση δημοσιογράφων στο αστυνομικό τμήμα μέσω της επίκλησης του αυτόφωρου

Οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Θανάσης Διαμαντόπουλος παρεμβαίνουν συγκλίνοντας σε μία περίπου κοινή θέση: ότι μολονότι ζούμε σε ελευθέριες κοινωνίες, είναι προκλητικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία, αναχρονισμοί των θεσμών να τίθενται καταχραστικά στην υπηρεσία της οποιασδήποτε εξουσίας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Υπενθυμίζουν ότι η Ελευθερία του Τύπου δεν τίθεται προς συζήτηση και επισημαίνουν την ανάγκη να σταματήσει αυτό που συμβαίνει κατ επανάληψη τα τελευταία χρόνια...

Κωστής Χατζηδάκης
Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης εκφράζοντας την αγανάκτησή του, δήλωσε στο Liberal τα εξής: «Υπουργός της κυβέρνησης ζήτησε τη σύλληψη δημοσιογράφων γιατί αναφέρθηκαν στο θέμα της διαχείρισης των κονδυλίων για τους μετανάστες!
Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά παρακολουθούν το όλο θέαμα ως Πόντιος Πιλάτος. Θέλουν να απαγορεύσουν την κριτική; Δεν έχουν πολιτικό τρόπο να απαντήσουν;
Σε κάθε περίπτωση η αντίδραση αυτή - που δεν είναι εκ των πραγμάτων μόνο του κ. Πάνου Καμμένου - προδίδει καθεστωτισμό. Αυτοί που ήρθαν να εκφράσουν το νέο εκφράζουν τελικά το πιο παλιό από το παλιό!
Θεωρώ πως δίπλα στον Θανάση Μαυρίδη και τους άλλους δημοσιογράφους του «Φιλελεύθερου» είναι αυτή την ώρα και πολλοί πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.»
Ανδρέας Λοβέρδος
Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, διαπιστώνοντας την δοκιμασία που υφίσταται το κράτος δικαίου δήλωσε στο Liberal: «Δεν θα περάσουν και δεν θα τους περάσει! Σήμερα δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνω την θέση να καταργηθεί η αυτόφωρη διαδικασία στα αδικήματα δια του Τύπου.
Αυτή την θέση την υπερασπίζομαι σθεναρά και διαχρονικά και προσωπικά έχω καταθέσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετική πρόταση νόμου.
Στηρίζω φύσει και θέσει κάθε μορφή ελευθερίας και αναμφίβολα ως εκ τούτου και την ελευθερία του Τύπου. Σχετικά με την περίπτωση δίωξης με την αυτόφωρη διαδικασία των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος δηλώνω ότι είμαι στο πλευρό τους και τους στηρίζω καθ’ άπασαν την γραμμήν. Γιατί θεωρώ ότι η ουσιαστική πληροφόρηση των πολιτών που διασφαλίζεται μόνο με την πλήρη ελευθερία στον Τύπο αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος.
Δυστυχώς τα κρούσματα του κυβερνητικού αυταρχισμού και της απόπειρας χειραγώγησης των φορέων της ενημέρωσης επιπολάζουν. Το φαινόμενο αυτό, αυτό καθαυτό απωθητικό, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της πολιτικής αποσύνθεσης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Όσο όμως και αν προσπαθούν, είναι μάταιο. Δεν θα περάσουν και δεν θα τους περάσει!»
Θανάσης Διαμαντόπουλος
Τέλος ο καθηγητής Πολιτικών Θεσμών και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Θανάσης Διαμαντόπουλος απορεί για την προκλητική καπηλεία του κράτους και των θεσμών από την κυβέρνηση: «Η υπόθεση του Φιλελεύθερου με καθιστά ευτυχή γιατί ενδυναμώνει την πίστη μου σε δημόσιους θεσμούς ταγμένους να υπηρετούν την Ελληνική Δημοκρατία. Η ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία σε άλλες εποχές διά του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απεφάνθη πως η φράση «κάνε ότι καταλαβαίνεις» λεχθείσα σε έντονο ύφος προς ενωματάρχη, συνιστά περιύβριση αρχής, τώρα, διευρύνει δια της νομολογίας τις λαϊκές ελευθερίες.
Όπως κατοχύρωσε πρόσφατα το δικαίωμα σε παρότρυνση σε πολιτικού αντιπάλου κρίνοντας την σχετική παρότρυνση σε λιντσάρισμα μη αξιόποινη πράξη, έτσι, είμαι σίγουρος, θα κατοχυρώσει και το δικαίωμα διακεκριμένων και γνωστού ήθους προσωπικοτήτων του δημόσιου βίου να είναι υπεράνω κριτικής και υποψίας.
Όσον αφορά την ελληνική αστυνομία, με ενθουσίασε η σωστή ιεράρχηση των υποθέσεων. Έστειλε περιπολικό για σύλληψη των δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου ενώ την ίδια στιγμή παρακολοθούσαμε, στα δελτία ειδήσεων, αιμόφυρτο φαρμακοποιό των Εξαρχείων να δηλώνει ότι, μετά από έκκληση σε βοήθεια, του ελέχθη ότι δεν υπήρχε περιπολικό για να τον προστατεύσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: