Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Γιατί δεν θα έλθει το Ιππικό - Πεθαίνοντας στα τούρκικα μπουντρούμια

Αλήθεια ο ταλαίπωρος Αμερικανός πρέσβης γνωρίζει ποια είναι η γραμμή των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία;

Ποιος του δίνει γραμμή; 

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον ή ο Λευκός Οίκος; 

Και μια και μιλάμε για τον Λευκό Οίκο, δηλαδή για τον Τραμπ, ο πλανητάρχης έχει ιδέα τι συμβαίνει στη Μεσόγειο και ποια πρέπει να είναι η θέση των ΗΠΑ;

Όποιος παρακολουθήσει τις δηλώσεις του πρέσβη Τζέφρι Πάιατ για τα ελληνοτουρκικά διαπιστώνει ότι...
δεν είναι παρά κοινοτυπίες τις οποίες προσπαθούν να ερμηνεύσουν οι βαρύγδουποι εγχώριοι αναλυτές.
Είπε ο πρέσβης το φοβερό:
- Aνησυχώ για απρόοπτα περιστατικά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας…,
δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευτο.
Την ίδια στιγμή στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ χάνει τον ένα “στενό” συνεργάτη μετά τον άλλον. Στο τέλος θα μείνει μόνος του. Οσοι πιστεύουν ότι ο Τραμπ θα στείλει το Ιππικό στη Μεσόγειο για να τα βάλει με τον Ερντογάν είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Την ίδια στιγμή και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αντιμετωπίζει προβλήματα με την Δικαιοσύνη της χώρας του. Πρώην συνεργάτης του υπέγραψε συμφωνία με τις δικαστικές αρχές για να καταθέσει ως μάρτυρας σε έρευνα σκανδάλου διαφθοράς.
Οπως έχουν τα πράγματα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ισραήλ δεν υπάρχουν ηγέτες με πυγμή ώστε να αντιμετωπίσουν τον Ερντογάν-κάτι που ο σουλτάνος το γνωρίζει. Στο μεταξύ φρόντισε να υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία για τους S-400 ενώ και με την Γερμανία επιχειρεί να εξομαλύνει τις σχέσεις του.
Τα γράφουμε αυτά γιατί είναι ψευδαίσθηση να περιμένει η Ελλάδα βοήθεια από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ εναντίον του Ερντογάν.
Οχι το Ιππικό δεν θα έλθει και πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Οπως κάνουν οι σοβαρές χώρες του πλανήτη που φροντίζουν μεν να σπαταλάνε τεράστια ποσά για εξοπλιστικά αποκτούν όμως και δική τους αμυντική βιομηχανία.
Εμείς αντί για αμυντική βιομηχανία γεμίσαμε μιζαδόρους τους διαδρόμους του υπουργείου Αμυνας. Αναπτύξαμε δηλαδή την βιομηχανίας της μίζας.
Μόνο που στον πόλεμο δεν πάνε οι μιζαδόροι άλλα οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης. Αυτά τα παληκάρια που απόψε που εσύ βλέπεις το Survivor εκείνοι βλέπουν τη κλεψύδρα της ζωής τους ν΄αδειάζει στα τούρκικα μπουντρούμια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: