Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Μετά τη λάσπη βγήκαν τα πιστόλια: Η κυβέρνηση πυροβολεί αδιακρίτως για Novartis [Βίντεο]

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πριν ακόμη αναλυθούν οι εντυπώσεις από την «κόλαση» που επικράτησε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την Novartis, η κυβέρνηση και το... παρακυβερνητικό περιβάλλον ρίχνουν λάδι στη φωτιά της πόλωσης.

Επιβεβαιώνοντας, έτσι, τις υποψίες ότι η συγκεκριμένη υπόθεση και οι μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν συνιστούν ακρογωνιαίο λίθο στο προεκλογικό σκηνικό που στήνεται από την πλευρά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κορυφαία, προσώρας, απόδειξη αυτού του σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου, η εμφυλιοπολεμική... ανάρτηση -στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook- του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Θανάση Καρτερού, με την οποία, επί της ουσίας, διατυπώνεται η απειλή στην «αστική ελίτ» ότι 
όπως αυτή δίωκε τους αριστερούς, κατά τη διάρκεια και μετά τον Εμφύλιο, ακόμη και χωρίς αποδείξεις, ήρθε τώρα η ώρα της από τη θέση του κατηγόρου να καθίσει στη θέση του κατηγορούμενου...
Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Καρτερού ΕΔΩ
Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με σημερινή του ανάρτηση στον λογαριασμό του, σχολιάζει θετικά σκίτσο-μπροσούρα για εκείνον (σχολιάζοντας ο ίδιος πως «έλιωσε στο γέλιο»), η οποία προειδοποιεί ότι «έφτασε η ώρα του Λαού!» και ο... αφανισμός των «λύκων».
Σε άλλη ανάρτηση, ο κ. Πολάκης... υπόσχεται να «περιθάλψουμε τζάμπα» τους δημοσιογράφους για τους οποίους υποστηρίζει ότι απαιτείται «ψυχιατρική στήριξη».
Ο κ. Πολάκης είχε επιτεθεί προσωπικά και κατά του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα, κάνοντας λόγο για «νοβαρτιζόμενα παπαγαλάκια», επειδή ο Παύλος Τσίμας, μιλώντας στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον ΣΚΑΪ για τη διαδικασία στη Βουλή, στάθηκε στη ομιλία του Παναγιώτη Πικραμμένου, λέγοντας ότι ενώ «εκείνος (ο πρώην πρωθυπουργός) μιλούσε με αυτοσυγκράτηση και συγκινημένος, από το κυβερνητικό έδρανο ένας τσόγλανος χασκογελούσε».
Είχε προηγηθεί ποταμός ύβρεων από τον σύμβουλο στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκο Καρανίκα, ο οποίος αποκάλεσε τα στελέχη της ΝΔ «μαφιόζους και κατσαπλιάδες δοσίλογους του εμφυλίου».
Παράλληλα επιτέθηκε και κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο αποκάλεσε «απατεώνα πατριδοκάπηλο».  
Βάκη: Τα τρίκυκλα έχουν τελειώσει
Στο ίδιο μήκος κύματος, με εμφυλιοπολεμικούς όρους, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, η οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», στον απόηχο της συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.
«Κάποιοι από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους θύμισαν και σε εμάς και στους πολίτες, που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, ποιοι είναι και ποιες είναι οι πολιτικές τους αναφορές: πολιτικοί της ακροδεξιάς, αλλά και θορυβώδεις και υπερφίαλοι πολιτικοί του παλαιού ΠΑΣΟΚ, υπενθύμισαν ότι ακόμη και στη δύση της πολιτικής τους καριέρας παραμένουν εχθροί και της δικαιοσύνης και της κάθαρσης» είπε η κ. Βάκη.
«Θεωρώ ότι κάποιοι από αυτούς συνεχίζουν να αποτελούν και άχθος για τη δημοκρατική ανασυγκρότηση της χώρας, διότι απειλούσαν με σκηνοθετημένα στρατοδικεία, αποκαλούσαν συμμορίτες μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, απειλούσαν με ειδικά δικαστήρια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που κάποτε η δικτατορία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε τους αγωνιστές της Αριστεράς σε θάνατο ως προδότες του Έθνους. Θεωρούν ότι ελέγχουν το κράτος, νομίζουν ότι οι θεσμοί τους φοβούνται και τους ανήκουν» πρόσθεσε.
Με αφορμή το επεισόδιο κατά των βουλευτών Δημήτρη Γάκη και Άννας Βαγενά, που όπως κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκλήθηκε στο Εντευκτήριο της Βουλής από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Προπηλάκισαν με ακροδεξιά ρητορική βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με εκφράσεις όπως "κατσαπλιάδες, θα σας ξαναθάψουμε στον Γράμμο και στο Βίτσι". Θα πρέπει όλοι αυτοί να καταλάβουν ότι σήμερα τα τρίκυκλα έχουν τελειώσει και το παρακράτος της ακροδεξιάς, των στρατοδικείων και της Μακρονήσου έχει οριστικά ξεριζωθεί. Αν υπάρχουν κάποιες ακροδεξιές παραφυάδες του, δεν μπορούν να αγγίξουν πια τη Δημοκρατία».
Η ίδια η Άννα Βαγενά εξαπέλυσε επίθεση μιλώντας στην ΕΡΤ:
Τρολ και φιλικά ΜΜΕ
Στον χορό της μέχρις εσχάτων πόλωσης μπήκε και το φιλοκυβερνητικό σάιτ periodista.gr., το οποίο, σε δημοσίευμά του, επιτίθεται στον... πατέρα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου τον οποίον χαρακτηρίζει «φιλοναζιστή συνεργάτη του Γκέμπελς», προσθέτοντας παράλληλα ότι λόγω... της ιδεολογίας του πατέρα του, και ο γιος του Παναγιώτης (ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός)...φοίτησε στην Γερμανική Σχολή (;), με την σημείωση ότι «το κτίριο της σχολής, χωριζόταν με μια μεσοτοιχία από το ιατρείο του πατέρα Χριστοφοράκου, ο γιός του οποίου (σσ: της Ζήμενς) φοίτησε επίσης (σσ: κάποια πολλά χρόνια μετά...) στην ίδια σχολή...»!
Το φιλοκυβερνητικό σάιτ, άλλωστε, υπενθυμίζει ότι ο κ. Πικραμένος είχε θητεύσει (υπό την θεσμική του ιδιότητα) ως σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!
Και κατά την σχετική ανάρτηση, εξ αιτίας... όλων αυτών, «ο κ. Πικραμένος πριν δακρύσει στην Βουλή για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Novartis, θα έπρεπε να έχει αποκηρύξει τον πατέρα του...»!   
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: