Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Άγριο κλίμα μετά τη Novartis: «Βατερλώ», «συμμορίτες» και πρόωρες εκλογές

Κατά της διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή / Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα πυρά μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίστηκαν, με αμείωτη ένταση, λίγες ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες της Oλομέλειας και ψηφίστηκε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για 10 πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόταση της κυβέρνησης.

Τα κόμματα ανέβασαν τους τόνους λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Βουλής, και ενώ προετοιμάζονται για μεγάλη σύγκρουση στην αίθουσα της προανακριτικής για τη Novartis. 
Η ΝΔ, η οποία απείλησε χθες, δια στόματος Αντώνη Σαμαρά ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα λογοδοτήσει για όλα και θα στηθεί Ειδικό Δικαστήριο, έμεινε και σήμερα στο ίδιο πνεύμα, βάζοντας στο στόχαστρο τον Πάνο Καμμένο και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή...


Σπυράκη: Βατερλώ για την κυβέρνηση η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή


Η ΝΔ εκτιμά ότι κέρδισε κατά κράτος την κυβέρνηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση στη Βουλή και η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη έκανε λόγο για «Βατερλώ».
«Η χθεσινή συζήτηση εξελίχθηκε σε Βατερλώ για την κυβερνητική πλειοψηφία», δήλωσε η κυρία Σπυράκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι και η επιχείρηση ποινικής δίωξης των αντιπάλων είναι προφανές ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από πολιτική δίωξη. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην κλείσει άρον άρον την προκαταρκτική επιτροπή, όπως ήδη έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας».
Για τη ΝΔ είναι αδιαπραγμάτευτος όρος ενώπιον της προκαταρκτικής επιτροπής να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν παραπεμφθεί, πρόσθεσε.
Η κυρία Σπυράκη σημείωσε ότι «είναι απαραίτητο να κληθούν οι μάρτυρες που είναι στη δικογραφία» και επισήμανε ότι η ΝΔ δεν τους αναγνωρίζει «για λόγους προφανείς». Σχολίασε ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε την έγκρισή του για το καθεστώς προστασίας με πέντε ημέρες καθυστέρηση, αλλά -όπως είπε- σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ θέλει να εξεταστούν, είτε ως «προστατευόμενοι» είτε όχι.
Ανέφερε, δε, ότι η ΝΔ, όπως έχει πει ο πρόεδρος του κόμματος, μετά τις εκλογές θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, αλλά και «για την παράλειψη του κ. Κουρουμπλή να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων».

To Μαξίμου απαντά με ...Ναπολέοντα


«Το μόνο Βατερλώ χθες ήταν η στάση της ΝΔ, που ενώ έλεγε "όλα στο φως" για το σκάνδαλο Novartis, τελικά δεν τόλμησε να ψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, επιβεβαιώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης φοβάται ακόμα και τους βουλευτές του», σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης.
Όπως σχολιάζουν, «η αγωνία της κυρίας Σπυράκη να κάνει ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικά χαμένος».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως «πλέον, το μόνο που μένει να διευκρινιστεί μετά το Βατερλώ της ΝΔ είναι αν στον ρόλο του Ναπολέοντα παραμένει ο κ. Μητσοτάκης ή είναι απλά ο κομπάρσος του κ. Σαμαρά».
Γεωργιάδης: Το νέο αφήγημα Τσίπρα «βρώμικοι-καθαροί» σημαίνει ότι οι εκλογές είναι κοντά
«Δεν τα παίρνω», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με αφορμή την υπόθεση Novartis.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος είναι ένας εκ των δέκα που παραπέμφθηκαν, ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε τον πρώτο στόχο του να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, τόσο για να μη συζητηθεί η χθεσινή συνάντηση Ζάεφ - Μέρκελ για το Σκοπιανό, αλλά ούτε και η έναρξη των ηλεκτρικών πλειστηριασμών.
Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη υπόθεση την ώρα που, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «η κυρία Μέρκελ υποδέχεται τον "Μακεδόνα" πρωθυπουργό και ενώ τρέχουν οι πλειστηριασμοί».
Ο δεύτερος στόχος του κ. Τσίπρα, κατά τον κ. Γεωργιάδη, ήταν να στείλει ένα μήνυμα ότι με έναν «κουκουλοφόρο σε μπλέκω» σε σκάνδαλο.
Επίσης, σημείωσε ότι το νέο αφήγημα του πρωθυπουργού φαίνεται πως είναι «οι βρώμικοι και οι καθαροί», γεγονός που σημαίνει ότι οι εκλογές είναι κοντά, «μπορεί και μέσα σε ένα εξάμηνο». «Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει (όπως πάντα) την πόλωση και τον διχασμό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Ακρως πολωτικός ήταν σήμερα και ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook:


Ντόρα: Υπάρχει κίνδυνος να μην τιμωρηθούν τα «πιράνχας της υγείας»


«Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι να χαθεί η ουσία της υπόθεσης και τα "πιράνχας της υγείας" να μην τιμωρηθούν», επεσήμανε μεταξύ άλλων σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Real FM.
Η κυρία Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, επεσήμανε πως «το πολιτικό αποτέλεσμα των χειρισμών της κυβέρνησης είναι η απόλυτη πόλωση σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα».
«Η σωστή λογική θα ήταν να πάμε σε Προανακριτική Επιτροπή να ψάξουμε τα πάντα, καθώς ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι να χαθεί η ουσία της υπόθεσης και τα “πιράνχας της υγείας” να μην τιμωρηθούν», είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Λοβέρδος για Τσίπρα: Αρχισυμμορίτης με χαρακτηριστικά παλιανθρώπου

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος χρησιμοποίησε οξύτατες εκφράσεις στην χθεσινή ομιλία του στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis επέμεινε στους χαρακτηρισμούς.
«Όταν είπα ότι ο ενορχηστρωτής είναι ένας άνθρωπος που κοιτάει ψήφους αδιαφορώντας ότι τσαλακώνει ανθρώπους, ήμουν ακριβοδίκαιος» ανέφερε και συνέχισε: «Είναι αρχισυμμορίτης και έχει χαρακτηριστικά παλιανθρώπου. Η ιστορία θα γράψει ότι μαζεύει ψηφαλάκια πατώντας στη τιμή μας».
Σημειώνοντας ότι «οι υπαρχηγοί σε αυτή τη συμμορία είναι 5-6 άτομα» ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στο Θέμα FΜ, προανήγγειλε ότι «πέραν των μηνύσεων κατά των ψευδομαρτύρων, έπεται δεύτερος γύρος μηνύσεων με τα ονόματά τους». «Θα χτυπήσω στην καρδιά της υπόθεσης», είπε χαρακτηριστικά.
Για τον πρωθυπουργό είπε ότι «επιδοκιμάστηκε ως διχαστικός» και ότι «αναδείχθηκε νικητής διά του δηλητηρίου το 2015». «Δεν τον ενδιαφέρει ότι η χώρα έχει προβλήματα, τον ενδιαφέρει με τον διχασμό να κρατήσει τις ψήφους του», τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι χθεσινές κραυγές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ δεν έπεισαν κανέναν

«Η απόφαση του Κοινοβουλίου για συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης εκπληρώνει την απαίτηση του ελληνικού λαού για δικαιοσύνη, διαφάνεια και πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου Novartis», σημείωσε σε σημερινή του ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπογραμμίζει για τη χθεσινή κοινοβουλευτική συζήτηση ότι «όχι μόνο δεν έπεισαν κανέναν οι κραυγές από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ περί πολιτικής δίωξης, αλλά αποκαλύφθηκε η πολιτική ομηρία των τωρινών τους αρχηγών από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο».
Προσθέτει ότι η παραδοχή από την πλευρά των δύο κομμάτων για την ύπαρξη σκανδάλου στην υπόθεση Novartis «δεν συνοδεύτηκε από την αναγκαία ειλικρίνεια και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης».
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο σκάνδαλο «δεν ήρθε από το πουθενά» και πως «οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν και ποιοι μας οδήγησαν σε αυτό αλλά και τις αναγκαίες πολιτικές και θεσμικές πρωτοβουλίες που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη θωράκιση, τη στήριξη και την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας».
Στη χθεσινή συζήτηση, αναφέρει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, «αναδείχτηκαν οι εγκληματικές ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και το πάρτι στο χώρο του φαρμάκου που ζημίωσε με δισεκατομμύρια ευρώ τους πολίτες, αλλά και υπονόμευσε ποικιλοτρόπως τη δημόσια υγεία».


Λεβέντης: Η κυβέρνηση έχασε από τη συζήτηση γιατί είναι εκτός εποχής

«Επικράτησε κλίμα διχασμού σε μια εποχή που η χώρα χρειάζεται ενότητα και συνεννόηση. Εμείς δείξαμε δικαστήρια και φυλακές. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση έχασε από τη συζήτηση γιατί είναι εκτός εποχής, παρά την ανάγκη για κάθαρση που υπάρχει σε όλο τον δημόσιο βίο».
Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στον ρ/σ 100 fm ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κληθείς να σχολιάσει τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: