Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ "ΒΙΑΙΩΣ"; - Πως τους "έδεσε" ισχυρός επιχειρηματίας - Δεν θα προκάμουν να μαζέψουν όσα είναι χωμένα δεξιά και αριστερά...

Η αίσθηση ότι θα τους τελειώσουν “βιαίως” είναι διάχυτη.

Οι εγχώριοι ολιγάρχες που για τους δικούς τους λόγους (πάντα με το γκουβέρνο) στήριξαν τον Τσίπρα δείχνουν αποφασισμένοι να τελειώσουν μια και καλή με την σαρδανάπαλη κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά.
Κατά κάποιο τρόπο είναι και αναγκασμένοι να το πράξουν καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για στοιχεία και ντοκουμέντα που έχουν περιέλθει στα χέρια ενός ορκισμένου εχθρού της κυβέρνησης...
Σύμφωνα λοιπόν με τις σχετικές πληροφορίες ισχυρός επιχειρηματίας για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις που δεχόταν από το Μαξίμου οργάνωσε ένα ολόκληρο δίκτυο πληροφοριοδοτών και πρακτόρων της αλλοδαπής με σκοπό να εντοπίσει στοιχεία διαφθοράς σε βάρος υπουργών της σημερινής κυβέρνησης.

Μετά από επίπονη προσπάθεια 1 έτους ισχυρίζεται ότι πλέον διαθέτει ένα εκρηκτικό οπλοστάσιο ικανό να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη τη μισή κυβέρνηση!
Ο λόγος που τα στοιχεία δεν έχουν ως τώρα δει το φως της δημοσιότητος είναι απλός: Aποκαλύπτουν και τους χορηγούς με τους οποίους ο ισχυρός επιχειρηματίας που έκανε την έρευνα δεν επιθυμεί να διαρρήξει τις σχέσεις του.
Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας: Σύμφωνα με πληροφορίες από διαδρόμους υπουργείων και στην κυβέρνηση Τσίπρα υπάρχουν υπουργεία στα οποία οι ίδιοι υπουργοί και οι άνθρωποί τους απαιτούν να συμμετέχουν στις αναθέσεις, τα έργα, τις δραστηριότητές τους, πασίγνωστοι Ελληνες ολιγάρχες για να γίνονται “δουλειές”.
Την στιγμή δηλαδή που αποκαλύπτονται τα σκάνδαλα των προηγούμενων και οι τωρινοί βουτάνε στο μέλι και την αρπαχτή της διαπλοκής και προφανώς της μίζας.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Σύριζα τα έχει βρει με όλους τους εγχώριους ολιγάρχες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι βαποράκια και αχυράνθρωποι ξένων υπηρεσιών και οίκων.
Γύρευε την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κάποιοι-ακόμη και μυστικές υπηρεσίες εχθρικών χωρών όπως η τουρκική ΜΙΤ- να παρακολουθούν τις συνομιλίες και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των εμπλεκόμενων παραγόντων και εταιριών των ολιγαρχών και το αμέσως επόμενο διάστημα να προκληθεί πάταγος με τις αποκαλύψεις.
Kαι επειδή οι μίζες στο πολιτικό προσωπικό της χώρας διαπερνούν ιδεολογικά σύνορα και ηθικά πλεονεκτήματα το Κουρδιστό Πορτοκάλι αναδημοσιεύει στην συνέχεια δύο άρθρα με σημασία καθότι τα υπογράφουν δύο ένοπλοι σύντροφοι που γνωρίζουν πολύ καλά τους  πρωταγωνιστές του βαθέως κράτους της εγχώριας διαπλοκής: O Γιώργος Βότσης και ο Θέμος Αναστασιάδης. Το άρθρο του Γιώργου Βότση δημοσιεύθηκε στην Ελευθεροτυπία 8 χρόνια πριν-στην αρχή της κρίσης-ενώ το άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη ανέβηκε στο protothema μετά το χθεσινό συλλαλητήριο>
Άρθρο του Γιώργου Βότση για την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», Δευτέρα 30/08/2010
Ε, ρε, και ν’ άνοιγε ξαφνικά το στόμα ο Σωκρ. Κόκκαλης…
Το μαύρο χρήμα, που έρρεε, επί δεκαετίες, από τα μαύρα ταμεία του γερμανικού βιομηχανικού κολοσσού, θα παραμείνει στο μαύρο σκοτάδι, ως προς τα στόματα που έχει μπουκώσει – προς δόξαν της συναινετικής συγκάλυψης και της προκλητικής υποκρισίας τού πολιτικού μας κόσμου.
Και γιατί, θα μου πεις, να ανοίξει τώρα το στόμα του; Οχι, ασφαλώς από συνειδησιακή κρίση – κολύμπι στο χρήμα και ηθικές αναστολές δεν πάνε μαζί. Αφού δεν κινδυνεύει πια να αυτοενοχοποιηθεί (πέραν της παραγραφής, αλλεπάλληλα δικαστικά βουλεύματα τον έχουν αποδώσει πάλλευκο στην κοινωνία, ενώ και οι έρευνες στη Γερμανία για συνεργασία του με τη «Στάζι» σταμάτησαν απότομα) θα μπορούσε με τις αποκαλύψεις του να μας αφήσει άλαλους:
Για την υστεροφημία του – για να γράψει, δηλαδή, Ιστορία.
Στη μνήμη του πατέρα του Πέτρου Κόκκαλη, ηρωικής μορφής της Αριστεράς, ανεπίληπτης για συναγωνιστές και αντιπάλους.
Για να δικαιώσει αναδρομικά τον αμετροεπή κουμπάρο του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία να τον εκθειάσει σαν… μεγάλο αγωνιστή και εθνικό ευεργέτη!
Για «να τη βγει» από αριστερά στους πολιτικούς, τους οποίους περιφρονεί βαθύτατα, όπως κάθε αφέντης τους γλοιώδεις υποτακτικούς του. «Εχω βαρεθεί να μου έρχονται συνέχεια οι πολιτικοί με το χέρι απλωμένο…», φέρεται να λέει (Κ. Βαξεβάνης «Επίκαιρα», 24-06-10).
Και, επιτέλους, για την πλάκα του, βρε αδερφέ: τώρα πια, που δεν παίζει στα γήπεδα, να ξεσηκώσει μέγα νταβαντούρι και να κάνει χάζι…
Αλλά φευ, από θαύματα στέρεψε ακόμη και η Λούρδη. Ενδείξεις υπάρχουν, προς την αντίθετη όμως κατεύθυνση: Στις 6 Ιουλίου κατέθεσε στην εξεταστική ο Φ. Γιουνγκ, στενός συνεργάτης του Κόκκαλη, διευθυντικό στέλεχος της Ζίμενς ώς το 2003, οπότε συνταξιοδοτήθηκε για να βρεθεί έκτοτε στη διοίκηση της Intracom και της ρωσικής Systema. Ο λαμπρός αυτός κύριος (κατά το «Σπίγκελ» συνεργάτης της ΒΝΡ, ήτοι των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών) κατέθεσε στην εξεταστική ότι… δεν έχει ιδέα για «μαύρα ταμεία» της Ζίμενς και δωροδοκίες πολιτικών…
Δεν ξέρω αν άλλο τόσο διαφωτιστικός θα είναι και ο Σωκράτης Κόκκαλης. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση των μελών της εξεταστικής επιτροπής, όπου λέγεται ότι ευτυχώς το κλίμα έχει διαφοροποιηθεί αισθητά, σε σχέση με το παρελθόν, όταν το όνομα Κόκκαλης ήταν ταμπού για πολιτικούς και δημοσιογράφους και προκαλούσε δέος.
Στις 6 Ιουλίου, επίσης, κατέθεσε στην εξεταστική και ο πασίγνωστος πλέον πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Ζορμπάς, που νομίζω ότι θα μείνει στην Ιστορία ως ο εισαγγελέας των… απόκρυφων πορισμάτων (κατά τα απόκρυφα ευαγγέλια). Δύο φορές τού ανετέθη και διεξήγαγε ευσυνείδητα πολύμηνες εξονυχιστικές έρευνες για φοβερά σκάνδαλα πολιτικής διαφθοράς. Και τις δύο, τα πορίσματα των ερευνών του, με αδιάσειστη τεκμηρίωση και συντριπτικό κατηγορητήριο, με άνωθεν εντολές, πετάχθηκαν στο καλάθι των αχρήστων και απαγορεύθηκε(!) η χρήση τους ως ντοκουμέντων από δημόσια αρχή. Η δεύτερη, το 2008, ήταν για τα περιβόητα ομόλογα και την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, με χειρότερη την περίπτωση του ΤΣΠΕΑΘ, για την οποία η διοίκηση Π. Σόμπολου της ΕΣΗΕΑ, ξετσίπωτα, δεν κούνησε το δαχτυλάκι της.
Βροχή, περιέργως, οι ερωτήσεις στην εξεταστική προς τον κ. Ζορμπά για το πρώτο απόκρυφο πόρισμα της 26-6-1995 για το μέγιστο διαχρονικό σκάνδαλο, να έχει καταστεί το δίδυμο Ζίμενς – Intracom μονοπωλιακός προμηθευτής του ΟΤΕ με λεηλασία του δημόσιου χρήματος και εκτεταμένη διαφθορά. Περιέγραψε λεπτομερώς αυτά που έπρεπε βεβαίως να έχουν απασχολήσει το Κοινοβούλιο πριν από 15 ολόκληρα χρόνια: Πώς διεξήγαγε εξάμηνη προκαταρκτική εξέταση για διαβλητό διαγωνισμό προμήθειας ψηφιακών του ΟΤΕ, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του πρώην υπουργού Ανδρέα Ανδριανόπουλου. Συντριπτικό το κατηγορητήριο (και επί κακουργήματι) για δεκάδες: απάτη, παράβαση καθήκοντος, απιστία, δωροδοκία και δωροληψία, ηθική αυτουργία…
Ουδέποτε, βεβαίως, κάθισαν στο σκαμνί ο Σωκρ. Κόκκαλης, ο Ηλ. Γεωργίου, προκάτοχος του Χριστοφοράκου, τα μέλη του Δ.Σ. και της Επιτροπής Προμηθειών του ΟΤΕ κ.ά., ούτε διερευνήθηκαν οι ευθύνες υπουργών. Αντιθέτως: Το πόρισμα πετάχθηκε στα σκουπίδια και η υπόθεση αφαιρέθηκε από τον Γ. Ζορμπά, που μετατέθηκε δυσμενώς στα Γιάννενα, ενώ το πολιτικό άστρο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου άρχισε κατακόρυφα να δύει…
Μετ’ ου πολύ (Μάρτιος 1998) το Συμβούλιο Εφετών εξέδωσε και το απαλλακτικό βούλευμα. Πάλι με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – τώρα του Κ. Σημίτη.
Να πούμε, έτσι, για την Ιστορία, ότι ο Σωκρ. Κόκκαλης διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Κ. Σημίτη (γερμανοτραφείς και οι δύο και οι πατέρες τους σύντροφοι στην «κυβέρνηση του Βουνού»): Το δικηγορικό γραφείο του συνέταξε το καταστατικό της Intracom, ενώ, ως πρωθυπουργός, εξεδήλωσε τη φιλία του και με έναν μπουναμά, το γήπεδο Καραϊσκάκη…
Η αλήθεια είναι ότι ο Κόκκαλης για να κάνει χρυσές δουλειές τα ‘χε πάντοτε καλά με όλα τα καθεστώτα, όλες τις κυβερνήσεις και όλα τα κόμματα – από τη χούντα ώς το ΚΚΕ. Το προηγούμενο απαλλακτικό βούλευμα (υπ’ αριθμ. 597, πάλι για τον ΟΤΕ και τις προμήθειες από Ζίμενς και Intracom) είχε εκδοθεί επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αργότερα μηνύθηκε από τον τωρινό πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά, όταν υπαινίχθηκε ότι με τον Κόκκαλη έριξε την κυβέρνησή του και εξασφάλισε πολυδάπανη εκλογική καμπάνια για την Πολιτική Ανοιξη. Τρέχα γύρευε – στην πολυδαίδαλη γενεαλογία της διαπλοκής… Η έκδηλη αδυναμία του Κόκκαλη πάντως υπήρξε το ΠΑΣΟΚ: Το 1986 εχρίσθη εθνικός προμηθευτής, ενώ γνωστοί ατσίδες του ΠΑΣΟΚ (Τόμπρας, Λούβαρης, Χρυσικόπουλος κ.ά.) διέπρεψαν και ως στενοί συνεργάτες του.
Υπάρχουν αυτοί (ανάμεσά τους και η αφεντιά μου) που υποστηρίζουν ότι σκάνδαλο Ζίμενς, στις γνωστές διαστάσεις, δεν θα υπήρχε χωρίς την πρωταγωνιστική σύμπραξη του Κόκκαλη. Αφετηρία του μάλιστα θεωρούν την οικουμενική κυβέρνηση. Το 1990, όταν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί (Κ. Μητσοτάκης, Ανδρ. Παπανδρέου και Χαρ. Φλωράκης) ανέτρεψαν πραξικοπηματικά (και με χοντρές μίζες, όπως επανειλημμένα δημοσιεύθηκε, για τα κομματικά ταμεία) ομόφωνη απόφαση της κυβέρνησης Ξ. Ζολώτα για διεθνή διαγωνισμό και ανέθεσαν απευθείας 470.000 ψηφιακές παροχές στο σιαμαίο δίδυμο Ζίμενς – Intracom, που καθιερώθηκε έκτοτε παρανόμως ως ο αποκλειστικός προμηθευτής του ΟΤΕ με αμύθητα κέρδη και αντίστοιχη ζημία του Δημοσίου.
Ο τότε αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Γ. Κεφαλογιάννης, που, προς τιμήν του, παραιτήθηκε, τα περιγράφει αναλυτικά (επιστολή στην «Κυριακάτικη Ε», 20-06-10) τονίζοντας ότι «τότε δυστυχώς ξεκίνησε η μεγάλη διαπλοκή του πολιτικού μας συστήματος».
Δεν είναι η αφετηρία και των τωρινών ερευνών της εξεταστικής επιτροπής που λήγουν άδοξα σε ένα μήνα. Κανένα κόμμα δεν το ζήτησε – αφού όλα έχουν λερωμένη τη φωλιά τους…

- Άρχισε να μαζεύεις κατσιαπλιά, όσα είναι κρυμμένα τόσα πολλά, δεξιά και αριστερά χωμένα, για ώρα ανάγκης…

Ναι, ρε συ, φραγκο-συριζαίε μου, αυτοί οι Ελληνες είναι ΤΡΕΛΟΙ. Μπορούν να υποφέρουν μέχρι και 400 χρόνια σκλαβιάς και μετά να ξεσηκωθούν όλοι μαζί, εκεί που δεν τους περιμένει κανείς και δεν τους πιάνει καν το μάτι του σουλτάνου. Ναι, ρε συ, καρεκλο-συριζαίε μου, αυτοί οι Ελληνες είναι τρελοί, όπως μας το ’χουν ξαναπεί. Εξάλλου το μετέδιδαν και οι Ιταλοί επιτελείς στον Μουσολίνι, εμβρόντητοι, γιατί δεν μπορούσαν να του εξηγήσουν αλλιώς πώς αυτός ο μικρός αριθμητικά λαός τούς είχε πάρει φαλάγγι. Ναι, ρε συ, συριζο-ρουφιανάκο μου, που τα κάρφωσες όλα της Θεσσαλονίκης και στην Ευρωβουλή, πες τους επίσης ότι αυτοί οι Ελληνες είναι τρελοί, όπως το ’χει γράψει η Ιστορία, αλλά και το Χόλιγουντ, από την εποχή του Λεωνίδα με τους 300! Εχουμε και βίντεο να τους στείλουμε αν θες να καταγγείλεις τους τρελούς τους Ελληνες. Πες τους ακόμα ότι αυτή την Κυριακή μαζεύτηκαν πάλι οι τριπλάσιοι, ένα εκατομμύριο πάνω-κάτω, για να ακούσουν έναν 93χρονο ο οποίος μέχρι χθες μετά βίας μιλούσε, όταν μπορούσε, να ξεσπά για μια ολόκληρη ώρα βροντοφωνάζοντας ότι η Μακεδονία είναι μία, είναι ελληνική και ότι δεν θα δώσουμε το όνομα ποτέ. Και του απαντούσαν από κάτω: «Μίκη, αλλάζεις την ιστορία».
«Ναι», είναι όλοι τους «τρελοί» από ετών 3 έως… 93!
Δεν περιμέναμε βέβαια να μας το πεις εσύ, διορισμένε κρατικοδίαιτε Συριζαίε, νεο-ΓΡΑΙΚΥΛΕ της εθνικής συμφοράς, ότι οι Ελληνες είναι τρελοί που, ενώ έφαγαν όλα τα απίθανα κατακέφαλα στα τρία χρόνια προδοσίας δεξιά και αριστερά, τους την έδωσε και κάνουν χαλασμό για το Μακεδονικό. Αλλά αφού το ξέρεις, τι θες και μπλέκεσαι με τους τρελαμένους και δεν κοιτάς την ωραία δουλίτσα που έχετε στήσει; Την έχεις πάρει σίγουρα την κατσίκα του γείτονα ή μήπως έχει κρυμμένο και κάνα πουλερικό; Αφού την ξέρεις από πρώτο χέρι τη δουλειά σου, κατσαπλιά μου, εγώ θα σ’ την πω; Μάζεψε ό,τι προλαβαίνεις γιατί βλέπω να πλακώνει κακός καιρός που θα τα πάρει όλα και θα τα σηκώσει. Γιατί; Πολύ απλά επειδή οι Ελληνες είναι τρελοί! Παθιάζονται εκεί που τους έχεις ξεχάσει. «Να τη – Να τη πετιέται», που ’χει τραγουδήσει αμέτρητες φορές και ο Μίκης. Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις εκεί που πάει να σκύψει. Γι’ αυτό και θέλουν προσοχή και όχι πολλά-πολλά, όπως συμβαίνει αυτή τη φορά, όπου μες στην αναμπουμπούλα αποκαλύφθηκαν και τα συγγενιλίκια με τους Ρουβίκωνες… Κάτι σαν τα οικογενειακά του Βούτση, ένα πράγμα!
Λασπολογούν και βρίζουν οι συριζογραικύλοι! Οπου γραικύλοι, το υποτιμητικό όνομα που είχαν δώσει στους Ελληνες οι Ρωμαίοι κατακτητές γιατί, περιφερόμενοι στην πρωτεύουσα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ως δούλοι, πλανόδιοι, μετανάστες της εποχής, ήταν πρόθυμοι να κάνουν τα πάντα όλα για να ’ναι αρεστοί στους αφέντες τους. Ετσι, λοιπόν, το «γραικύλος» έγινε συνώνυμο του εξευτελισμένου, γονατιστού, δουλοπρεπούς και κουτοπόνηρου Ελληνα, του graecus και Graeculus, που έγινε γραικύλος, σαν να λέμε τη σήμερον ημέρα επιφανής Συριζαίος. Ο οποίος στην αντίστοιχη νεο-ρωμαϊκή αυτοκρατορία της Ε.Ε. και των ισχυρών έγινε υποτακτικός, κανονικό δουλικό, πρόθυμος να καρφώσει μέχρι και τα αδέλφια του για να ’ναι αποδεκτός έστω και από την πίσω πόρτα της αυλής.
Αντε τώρα να καταλάβει ο γραικύλος Συριζαίος ότι ο Ελληνας είναι τρελός και μπορεί να κάνει χαλασμό χωρίς να περιμένει να του δώσουν καμιά θεσούλα, κάνα αξιωματάκι ή επιδοματάκι. Ο γραικύλος Συριζαίος, αυτό το κοινωνικοπολιτιστικό εξάμβλωμα, «μεταφράζει» και ακούει τα πάντα μόνο αν είναι να βουτήξει κάτι για πάρτη του, χωρίς, κατά προτίμηση, να κάνει το παραμικρό γι’ αυτό. Οπως γράφει και το λεξικό, ο γραικύλος είναι ο πολυλογάς, οκνηρός, ψεύτης και ιντριγκαδόρος, ο οποίος δεν κάνει τίποτα και παριστάνει τον πονηρό εκ του ασφαλούς. Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό βλέποντας τις αλλόκοτες φάτσες που σεργιανίζουν στα κανάλια και χλευάζουν σαν… εθνικιστές τα εκατομμύρια των Ελλήνων που απλώς δεν θέλουν να παραδώσουν την Ιστορία τους και την ψυχή τους μαζί με όλα τα άλλα που τους πήραν; Μα… εθνικιστές και πολεμοκάπηλοι, όπως λένε αυτοί οι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ που καλοπερνούν από το υστέρημα του μισοπεθαμένου Ελληνα που στέκεται στις ουρές, μπορεί να είναι όσοι επιβουλεύονται άλλους λαούς ή θέλουν να εισβάλλουν σε διπλανές χώρες! Συγγνώμη, ψευτοσύντροφοι, εσείς μπορεί να ’χετε κάνει το γιουσουφάκι… λειτούργημα, αλλά ο ξεσηκωμένος για το Μακεδονικό (και όχι μόνο) δεν είναι… επιτιθέμενος, ιμπεριαλιστής, είναι ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΣ. Δεν φωνάζει για να πάρει κάτι από οποιονδήποτε γείτονα, αλλά υπερασπίζεται αυτό που ΘΕΛΟΥΝ να του πάρουν με τον τσαμπουκά! Το Ονομα της Μακεδονίας που εσείς, επιφανείς συριζογραικύλοι, θέλετε να παραδώσετε επισήμως, αλλά σιγά-σιγά και στα μουλωχτά, όπως έχουν καταλάβει όλοι ότι κάνετε με τον Ερντογάν, από Θράκη, Αιγαίο έως και Κύπρο. Γι’ αυτό σ’ το ξαναλέω, άσ’ τα εθνικά και κάνε τη δουλειά σου, Συριζαίε, πάρε και το σπίτι του γείτονα! Τι το θέλει; Αφού ούτε χώρα δεν θα έχει πια.
Χαρακτηρίζουν γραφικό φασιστοειδές αυτόν που απλά και μόνο υπερασπίζεται το σπίτι του; Είναι φαντασιόπληκτοι και αρχαιολάτρες όσοι παίρνουν τους δρόμους μόνο και μόνο για την Ονομασία; Μα, σ’ όλη την Ιστορία της ανθρωπότητας στο πέρασμα των αιώνων, λαοί και έθνη σκοτώνονταν πάντα για μια σημαία, μια ιδέα, ένα όνομα. Πρώτοι και καλύτεροι οι Ελληνες. Να πούμε όλοι μαζί ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει; Βεβαίως, αμήν και πότε! Αλλά ως τότε ας αφήσουν ήσυχα τα δικά μας σύμβολα, τα ελληνικά κεκτημένα που οι Σκοπιανοί περιφέρουν σαν «ταυτότητά» τους, τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι είναι ΚΛΕΜΜΕΝΑ! Ισχυρίζονται ότι έτσι μας λένε… 70 χρόνια. Σιγά την καθυστέρηση! Η Μακεδονία είναι Ελληνική εδώ και 3.000 χρόνια, κάντε τον λογαριασμό.
Αλλά το πρόβλημά μας δεν είναι οι Σλαβοαλβανοί Σκοπιανοί, οι οποίοι δεν θα είχαν πάρει τόσο θάρρος αν δεν τους το είχαν δώσει οι συριζογραικύλοι του Τσίπρα που, απ’ ό,τι φαίνεται, έκαναν τις συνήθεις «διαπραγματεύσεις» τους παραδομένοι εκ των προτέρων. Εξ ου και το πανεθνικό «αέραααα» που ξεσηκώνει τη χώρα πέρα ως πέρα και δεν πρόκειται να κοπάσει αν δεν φύγει το γνωστό νόσημα που κάνει και ομοιοκαταληξία. Α, ναι, τώρα που το ξανασκέφτομαι, το ίδιο κάνει και το σκέτο «λέρα».
Γι’ αυτό σ’ το ξαναλέω, κατσαπλιά μου, κάνε τη δουλειά σου, αυτήν που ξέρεις τόσο καλά! Πήρες την κατσίκα, πήρες το σπίτι, φαντάζομαι να πήρες και τα παιδιά του γείτονα φυσικά. Εξάλλου το ’χες κάνει και παλιά, προληπτικά. Γιατί αν δεν τα βρήκες θα σε βρουν αυτά.
ΥΓ: Αυτά που είπε ο 93χρονος για πολιτική αριστερόστροφη φασιστική απόφυση «που πεθαίνει και το ξέρει» μάλλον εσένα εννοούσε κατσαπλιά μου. Δεν αρχίζεις να τα μαζεύεις σιγά-σιγά, γιατί θα έχεις και πολλή δουλειά έτσι που ‘ναι κρυμμένα τόσα πολλά, δεξιά και αριστερά χωμένα, για ώρα ανάγκης… Ήρθε η ώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: