Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Πανικόβλητοι Τσίπρας και Κοτζιάς από το τεράστιο συλλαλητήριο

Την υποβάθμιση και υποτίμηση της δυναμικής και του όγκου του μεγάλου συλλαλητηρίου των Αθηνών για τη Μακεδονία επιχειρεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για 
«αρκετές χιλιάδες πολιτών».
«Ευσεβείς πόθοι παρέμειναν ο ‘’σεισμός’’ και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο»...

αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. «Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους» προσθέτει σκωπτικά η ανακοίνωση.
Όπως ισχυρίζεται δε, «το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών»
Υποστηρίζει μάλιστα ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία».
Γνώμονας της κυβέρνησης, συνεχίζει το Μαξίμου, είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη.
«Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει» επισημαίνει το Μαξίμου, διαμηνύοντας ότι οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ θα συνεχιστούν.
«Το σημερινό συλλαλητήριο διέψευσε πλήρως τις προσδοκίες των διοργανωτών του» σχολιάζει από πλευράς του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το εθνικιστικό και μισαλλόδοξο μήνυμα που εξέπεμψαν οι ομιλίες, η παρουσία σύσσωμης της Χρυσής Αυγής καθόρισαν το μήνυμά του» υποστηρίζει μάλιστα το κυβερνών κόμμα.
Οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό συνεχίζονται ξεκαθάρισε νωρίτερα ο Νίκος Κοτζιάς αντιδρώντας  στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Στη γραμμή του Μαξίμου, ο υπουργός δήλωσε μάλιστα με νόημα ότι «εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους», εννοώντας ότι δεν προσήλθαν στο συλλαλητήριο. Yιοθετεί έτσι τις επίσημες εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ για μόλις 140.000 ανθρώπους που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: