Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ομολόγησε ο εκτελεστής του Ζαφειρόπουλου: «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω»


Αποτέλεσμα εικόνας για Μιχάλη ΖαφειρόπουλουΣυμπληρώνεται το παζλ της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μετά και τη σύλληψη του 32χρονου Αλβανού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε ότι ο ίδιος είναι ο εκτελεστής του δικηγόρου.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 32χρονος Αλβανός, βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ομολόγησε κατά την κατάθεσή του:
«Ήθελα να τον πυροβολήσω στα πόδια, αλλά κατά λάθος τον πυροβόλησα σε άλλο σημείο. Ήθελα να τον εκφοβίσω και όχι να τον σκοτώσω»
Όπως έγινε γνωστό, ο 32χρονος Αλβανός εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο σε έναν καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα, όπου και συνελήφθη. Ο εντοπισμός του έγινε από το κινητό του τηλέφωνο, όταν επικοινώνησε με μία γυναίκα και της ζήτησε βοήθεια προκειμένου να διαφύγει στην Αλβανία ή στην Ιταλία.

Οι προσαγωγές που έγιναν τα τελευταία 24ωρα και η σύλληψη του 32χρονου Αλβανού δραπέτη, ο οποίος ομολόγησε την εμπλοκή του στην εκτέλεση του Ζαφειρόπουλου, φάνηκε από την αρχή  ότι θα αποτελέσουν το «κλειδί» για να ξετυλιχτεί το κουβάρι των αποκαλύψεων.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι «εκτελεστές» του Ζαφειρόπουλου εκτελούσαν «συμβόλαιο εκφοβισμού» μετά από την εντολή του βαρυποινίτη Αλβανού, κρατούμενου στον Κορυδαλλό. Ωστόσο ο εκφοβισμός κατέληξε από «ατύχημα» στο έγκλημα.
Είναι σε εξέλιξη ωστόσο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των άλλων δύο εκτελεστών τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να έχουν διαφύγει στην Αλβανία.  
Δεν ήταν «καθαρό» το όπλο
Οι ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που σημειώνονται τα τελευταία 24ωρα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι το όπλο που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές ήταν καθαρό. Αυτή η πληροφορία ωστόσο, φαίνεται ότι δεν ήταν αληθινή, αλλά διαδόθηκε για λόγους στρατηγικής από τις αστυνομικές Αρχές.

Το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε μακελειό στην Καλλιθέα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, κι έτσι οι έρευνες των αστυνομικών στράφηκαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπάρξουν και νέες εξελίξεις και στοιχεία που θα συμπληρώσουν το παζλ της δολοφονίας του δικηγόρου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: