Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Ο αξεπέραστος Κώστας Λαλιώτης και οι μεταμορφώσεις του Αλέξη


Σχετική εικόνα
Τις τελευταίες ημέρες ακούω απ’ όλο και πιο πολλούς ανθρώπους των επιχειρήσεων  το σενάριο του μεταλλαγμένου Τσίπρα. 
Του Αλέξη που αφού περιπλανήθηκε σε άσκοπες πολιτικές διαδρομές, φέρεται, πλέον, αποφασισμένος να «αλλάξει». Ο Αλέξης ο μεταρρυθμιστής. 
Η ανάδειξη του νέου αυτού προσώπου εξυπηρετεί την προσπάθεια της ολικής επαναφοράς. Είναι το μεγαλύτερο από όλα τα ψέματα!
Το κόλπο είναι παλιό! Εκεί που ο Ανδρέας Παπανδρέου βρισκότανε στην γωνία και...
με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, αδυνατώντας να απολογηθεί για τα τραγικά λάθη της διακυβέρνησής του, ήλθε μία προεκλογική εκστρατεία και το Carmina Burana. Οι ήχοι του πλημμύρισαν τα σαλόνια των σπιτιών μας και μας συνεπήραν. Ήταν ένα από τα μαγικά του Λαλιώτη. Όταν η πολιτική ατζέντα ήταν ανυπόφορα δυσβάστακτη για τον Ανδρέα, τότε ο Κώστας ανακάλυπτε μία νέα ατζέντα. Άλλαζε γήπεδο. Ήταν σαν να έχανε την μάχη στο αμφιθέατρο και να ξεκινούσε μία νέα συζήτηση για τον ρόλο των μασόνων στην επανάσταση του 1821 ή για οτιδήποτε άλλο. Σε αυτά ήταν αξεπέραστος ο Κώστας.
Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κάνει τρία πράγματα! 
Το πρώτο είναι να αποφύγει οποιαδήποτε συζήτηση για τυχόν ευθύνες της κυβέρνησής τους για το σημερινό χάλι της χώρας. 
Το δεύτερο είναι να δημιουργήσει νέες ελπίδες στους οπαδούς του, ισχυριζόμενος ότι έχει κάνει μία νέα αρχή. 
Και το τρίτο να παρασύρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία αντιπαράθεση τύπου Δεξιάς – Αριστεράς, επιχειρώντας να ξυπνήσει τα «αριστερά αντανακλαστικά» ενός μεγάλου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.
Την συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε. Αρκεί να έχετε μελετήσει τα Λαλιωτικά. Θα προσπαθήσουν, λοιπόν, να «εξαγοράσουν» ψήφους σε μεγάλη έκταση, επαναλαμβάνοντας το «Τσοβόλα δώστα όλα». Και για επιδόρπιο θα έχουμε μερικά σκάνδαλα, έτσι για να μην ξεχνά ο λαός τι… σημαίνει Δεξιά.
Και μπορούν αυτά να πιάσουν; Μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα; Είπαμε, είναι κομμουνιστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ηλίθιοι! 
Ο σκοπός τους είναι ξεκάθαρος: 
Να διατηρήσουν όσο το δυνατόν υψηλότερα ποσοστά, να δημιουργήσουν ένα νέο αφήγημα, αυτό της «δεξιάς παρένθεσης».  

Στην εξίσωση υπάρχει ένας σημαντικός παράγοντας: Οι εξελίξεις στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. 
Αν παραμείνουν όλοι ενωμένοι και αγαπημένοι και ανεξάρτητα του αποτελέσματος, τότε όλα αυτά μπορούν να αποδειχτούν μάταια. Αν οι εξελίξεις στην ΔΗΣΥ απογοητεύσουν, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να διατηρήσει τις δυνάμεις του και να κυριαρχήσει στον χώρο της κεντροαριστεράς για τα επόμενα χρόνια και μέσα από την προσέγγισή του ΠΑΣΟΚ.
Αυτά είναι τα σχέδια. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να θυμηθούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πετύχει σε μία τους πρόβλεψη, σε έναν τους σχεδιασμό. 
Είναι τόσο τραγικά ανίκανοι που αδυνατούν να σπρώξουν την μπάλα στα δίκτυα, ακόμη κι όταν έχουν κλειδώσει τους αντιπάλους τους στα αποδυτήρια και τους έχουν απαγορεύσει να βγουν στο γήπεδο.

Θα πει κάποιος ότι τότε που έκαναν τα πρώτα τους σχέδια δεν είχαν μελετήσει σε τόσο βάθος την στρατηγική του Κώστα Λαλιώτη. Κι αυτό σωστό είναι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: