Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

O Καμμένος «καίει» το τελευταίο χαρτί του Αλέξη Τσίπρα

Στο Μαξίμου είχαν εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες τους στον ανασχηματισμό, επιδιώκοντας να σηματοδοτήσουν τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο μια νέα αρχή για την κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές πριν την εμφάνισή του, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Οι σχεδιασμοί του πρωθυπουργού ανατρέπονται ολοκληρωτικά μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για το παρακρατικό και παραδικαστικό μηχανισμό, στον οποίο εμπλέκονται δύο κορυφαίοι υπουργοί...
της κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός είναι πλέον εγκλωβισμένος και τα περιθώρια κινήσεων είναι ελάχιστα.
Γιατί στην περίπτωση που αντικαταστήσει τον Πάνο Καμμένο, κινδυνεύει να διαλυθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός. Επίσης αν μετακινήσει τον Σταύρο Κοντονή, είναι σαν να παραδέχεται την εμπλοκή του στο γιγαντιαίο σκάνδαλο.
Το ζήτημα είναι ότι αν οι δύο αυτοί υπουργοί παραμείνουν στις θέσεις τους, τότε η μπόχα που αναδύει το σκάνδαλο με τον παρακρατικό μηχανικό, κινδυνεύει να πνίξει ολόκληρο το Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις σε συνδυασμό με την αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό, διαμορφώνουν συνθήκες πολιτικής ομηρίας για ολόκληρη την κυβέρνηση με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Στο Μαξίμου ανησυχούν και για τις φωνές που ακούγονται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Πάνο Καμμένο.
Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αλλεργία με τους παρακρατικούς μηχανισμούς.
Εξάλλου η Αριστερά έχει πληρώσει στην ιστορική της διαδρομή τις παρακρατικές μεθοδεύσεις.
Γι΄ αυτό, όπως μου εξηγούσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί ολόκληρο το κόμμα από το καθεστωτικό και παρακρατικό σύνδρομο του Πάνου Καμμένου και να χάσει κάθε επαφή με τον λεγόμενο αριστερό χώρο.
Από την κάλυψη στην ταύτιση
Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις για τον παρακρατικό μηχανισμό, ο Πάνος Καμμένος απαίτησε από το Μαξίμου απόλυτη κάλυψη χωρίς αστερίσκους.
Το Μαξίμου συμμορφώθηκε στις οδηγίες που έδωσε ο συνομιλητής του ισοβίτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αδιαφορώντας για τη δημοκρατική νομιμότητα, ταυτίστηκε απόλυτα με τον Πάνο Καμμένο.
Το σέρβις που παρέχει καθημερινά στον Καμμένο, έκαψε και τον ίδιο τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Ήδη πολλά κυβερνητικά στελέχη τον θεωρούν πλέον Καμμένο χαρτί και ζητούν την αντικατάστασή του, γιατί η επικοινωνιακή εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση είναι τραγική και εκπέμπει μπόχα και δυσωδία.
Ακόμα και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο για επικοινωνιακό Βατερλό σε όλα τα επίπεδα, που οδηγεί από μόνο του στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.
Οι όποιες απόπειρες του μηχανισμού προπαγάνδας να αλλάξει την επικοινωνιακή ατζέντα, πέφτουν στο κενό, ενώ τα ελάχιστα Μέσα Ενημέρωσης που εξακολουθούν να στηρίζουν ακόμα τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν υποστεί καθίζηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: