Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η Τουρκία πίσω από τις «διεκδικήσεις» των Τσάμηδων – Δείτε τι κάνουν

Τον τελευταίο καιρό παραμένει στην επικαιρότητα το θέμα των Τσάμηδων με την Τουρκία να έχει βάλει για τα καλά το χεράκι της όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος – Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης, με ένα δίκτυο συμπαράστασης στον αγώνα των Αλβανόφωνων.

Αναλυτικά ο δημοσιογράφος αναφέρει:


Τον τελευταίο καιρό η Τουρκιά έχει αναδειχτεί σαν ο μεγάλος σπόνσορας των ανιστόρητων διεκδικήσεων των Αλβανοφώνων Τσάμηδων σε βάρος της Ελλάδας. Ιδρύματα, Πανεπιστημιακοί καθηγητές και ένα δίκτυο συμπαράστασης στον «αγώνα» των Τσμάμηδων, έχει οργανωθεί από την… «φίλη» και «σύμμαχο» μας Τουρκία, με κύριο σκοπό να βρίσκεται το θέμα αυτό συνεχώς στην επικαιρότητα σε βάρος φυσικά των ελληνικών δικαίων.
english_cameria_map
Πριν από λίγο καιρό έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο, «ZİYA GÖKALP» στο προάστιο Karşıyaka της Σμύρνης, διάσκεψη με θέμα, «Το πρόβλημα της Τσαμουριάς». Την διάσκεψη είχε οργανώσει ο Όμιλος, «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü».
chameria
Στην διάσκεψη αυτή μίλησαν κατά σειρά οι :
1) Nazif Mandacı, καθηγητής του πανεπιστημίου Yaşar.
2) Bilgin Çelik, καθηγητής του πανεπιστημίου Dokuz Eylül της Σμύρνης.
3) Murat Arman, καθηγητής του πανεπιστημίου Adnan Menteres.
4) Şevket Balla, πρόεδρος του «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü», συγγραφέας, ερευνητής.
5) Sokol Brahaj, δημοσιογράφος-συγγραφέας.
07
Οι ανωτέρω καθηγητές θεωρούνται σαν «ειδικοί» στο θέμα των Τσάμηδων και οι ομιλίες τους διακρίθηκαν από ένα ανθελληνικό πνεύμα και επανειλημμένες αναφορές για την «γενοκτονία» των Τσάμηδων από την Ελλάδα
Ο ερευνητικός όμιλος «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü» με έδρα την Σμύρνη ειδικεύεται γενικώς σε θέματα Βαλκανικής και λειτουργεί σε δυο γλώσσες, στα τουρκικά και στα αλβανικά. Προωθεί την συνεργασία του αλβανικού και τουρκικού στοιχείου των Βαλκανίων με διάφορα μέσα και ένας τομέας που δίνει μεγάλη έμφαση είναι το ζήτημα των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας και της δυτικής Ηπείρου.
kabil-bitis
Ένα σημαντικό στοιχείο προπαγάνδας υπέρ των Τσάμηδων από το «Ege Adriyatik Siyaset Kulübü», είναι η εκστρατεία επιβολής διεθνώς της αλβανικής, (ιστορικής για αυτούς), ονομασίας των χωριών και των κωμοπόλεων όπου κατοικούσαν οι Τσάμηδες στην ελληνική Ήπειρο πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όπως Filat – Φιλιατρά κλπ
Πηγή: Nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: