Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ! Ξεκάθαρο προβάδισμα ΝΔ – Καμία εμπιστοσύνη σε Τσίπρα – Θρίλερ και εκπλήξεις στο όριο του 3%

Προβάδισμα της ΝΔ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, αποκαλύπτοντας την απογοήτευση που υπάρχει για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Palmos Analysis για την ιστοσελίδα tvxs.gr, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 21%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, τρίτο κόμμα είναι...
το ΚΚΕ με 4,9% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,6%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 2,1%, το Ποτάμι με 1,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1%.

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που φθάνει το 18% ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κι εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ανέρχεται στο 41,9%.

Στην εκτίμηση ψήφου με την αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, και ο ΣΥΡΙΖΑ 27%.

Θέση στη Βουλή κερδίζει η νεοσύστατη «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αντιθέτως, εκτός Βουλής μένουν το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Αναλυτική, η μέση εκτίμηση ψήφου δίνει τα εξής ποσοστά:

•Νέα Δημοκρατία: 32%
•ΣΥΡΙΖΑ: 27%
•ΚΚΕ: 7,5%
•Χρυσή Αυγή: 7,5%
•Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%
•Πλεύση Ελευθερίας: 3,5%
•Το Ποτάμι: 2,5%
•Ενωση Κεντρώων: 2,5%
•Ανεξάρτητοι Ελληνες: 2%
•Λαϊκή Ενότητα: 1,5%
•Αλλο κόμμα: 8%

Από τον πίνακα που αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων και τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, προκύπτει ιδιαίτερα υψηλή συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας και, αντιθέτως, ευρεία αποσυσπείρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 30% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 61%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 21%.

Το 56% δεν πιστεύει ότι θα υλοποιηθεί η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα από την ΔΕΘ ότι τα 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες θα διατεθούν για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Το 22% την κρίνει θετικά και θεωρεί ότι θα την υλοποιήσει, ενώ το 18% την κρίνει αρνητικά.

Επίσης, το 54% κρίνει θετικά αλλά δεν θεωρεί ότι θα υλοποιηθεί η εξαγγελία Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια. Το 18% την κρίνει θετικά και θεωρεί ότι θα την υλοποιήσει, ενώ το 23% την κρίνει αρνητικά.

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της ALCO

Όπως και στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται και στην έρευνα της εταιρείας ALCO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκενρώνει το 26,1% των ερωτηθέντων, με τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ να «κλειδώνει» στο 7,1% μιας και το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 19%.

Η συσπείρωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγγίζει το 83% με τους πολίτες να δείχνουν όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας ωστόσο ανησυχία για το «γαλάζιο» παρελθόν.

Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

Ν.Δ.: 26,1%
ΣΥΡΙΖΑ: 19,0%
«Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή»: 7,9%
ΚΚΕ: 6,1%
Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ): 4,6%
Ένωση Κεντρώων: 3,4%
Πλεύση Ελευθερίας: 3,2%
ΑΝΕΛ: 2,6%
ΛΑΕ: 2,4%
Το Ποτάμι: 1,8%
«Άλλο κόμμα»: 5,7%
Αναποφάσιστοι: 17,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: