Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Τι είπε ο Καραμανλής για τον Τσίπρα, τους εργολάβους και τη διαπλοκή


«Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας φτιάχνει νέους εργολάβους στο χώρο των media».

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 9,89, ο Κώστας Καραμανλής, βουλευτής Σερρών και Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ.
«Του κ. Τσίπρα του αρέσει να κολακεύει τον εαυτό του συγκρίνοντάς τον με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή…
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής και η Νέα Δημοκρατία το 2006 τα έβαλαν με τους εργολάβους των media. Σήμερα, ο Τσίπρας φτιάχνει νέους εργολάβους των media. Είναι σαφές λοιπόν πως ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες δεν καταργεί τη διαπλοκή, αλλά αντιθέτως τη θεσμοθετεί. Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές. Η διαδικασία αδειοδότησης που ακολουθήθηκε είναι συνταγματικά διάτρητη», σημείωσε και πρόσθεσε:
«Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα κανάλια δεν πρέπει να είναι μόνο τέσσερα. Όμως, δεν αποτελεί αρμοδιότητα ούτε δική μου, ούτε του κ.Παππά, ούτε του κ. Σπίρτζη, ούτε κανενός άλλου πολιτικού να αποφασίσουμε για τον αν οι άδειες θα πρέπει να είναι τέσσερις ή δεκατέσσερις ή 24. Γι’ αυτό υπάρχει το ΕΣΡ, μια ανεξάρτητη αρχή, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να παρακάμψει. Οι Ανεξάρτητες Αρχές αποτελούν τα θεσμικά αντίβαρα ως προς την εκτελεστική εξουσία. Εμείς ως ΝΔ έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει διαρκώς τις ανεξάρτητες αρχές».
Αναφορικάμε την Τράπεζα Αττικής ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το κόμμα του είχε αναδείξει το πρόβλημα εδώ και μήνες. «Είναι μια αμαρτωλή ιστορία. Εδώ βλέπουμε το απόλυτο Βατερλώ της κυβέρνησης. Αδειοδότηση καναλιών και Τράπεζα Αττικής είναι δύο θέματα που βλέπουμε να ενώνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: