Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ο Μητσοτάκης αποκάλυψε ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει στη ΝΔ

Alexandros Michailidis / SOOC

Σαρωτικές αλλαγές στον μηχανισμό της ΝΔ προτίθεται να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αποχωρώντας λίγο πριν τις 20:00 της Δευτέρας από τα κεντρικά γραφεία της Συγγρού, στα οποία εγκαταστάθηκε πλέον, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ είπε στους δημοσιογράφους είπε ότι θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος μάλλον...
την Πέμπτη, κάτι που θα οριστικοποιηθεί αύριο, Τρίτη.
«Η μεγαλύτερη και η πρώτη πρόκληση για μένα είναι η οργανωτική αναδιάταξη της ΝΔ» είπε συνομιλώντας με εκπροσώπους των ΜΜΕ ο κ. Μητσοτάκης.
Το πρώτο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι στην Κύπρο. Οταν ρωτήθηκε πότε θα συναντήσει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη αρκέστηκε να απαντήσει: «Σύντομα». Ως γνωστόν ο νέος πρόεδρος θα συναντηθεί αύριο Τρίτη με τους πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή (12:30) και Αντώνη Σαμαρά (13:30).
Οπως πληροφορείται το iefimerida.gr μέσα στην εβδομάδα θα ορίσει τους νέους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ όπως και τον εκπρόσωπο Τύπου. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι ακόμη σαφές αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ορίσει αντιπρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία.
Οι πρώτες αλλαγές
Οπως πληροφορείται το iefimerida.gr ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης, αναλαμβάνει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ, ενώ όπως γράφαμε και νωρίτερα, γενικός διευθυντής του κόμματος αναλαμβάνει ο Νίκος Παπαθανάσης.
Ο Μιχάλης Μπεκίρης (Πάτρα, 1971) είναι γιος του πρώην βουλευτή & υπουργού Βασίλη Μπεκίρη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Εντάχθηκε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στις εκλογές του 2000 έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής χωρίς όμως επιτυχία. Στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας για πρώτη φορά και επανεξελέγη το 2007 καθώς και το 2009 πρώτος σε ψήφους από τη Νέα Δημοκρατία στον νομό Αχαΐας. Στις εκλογές του 2012 απέτυχε να εκλεγεί. Την περίοδο 2004-2007 διετέλεσε γραμματέας του προεδρείου της βουλής. Από τον Ιανουάριο του 2008 εως την λήξη της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή διετέλεσε υφυπουργός Μεταφορών.
Ο Νικόλαος Παπαθανάσης τοποθετήθηκε πρόεδρος της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.
Ο Νίκος Παπαθανάσης, είναι μηχανολόγος μηχανικός, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων και την αεροναυπηγική.
Από το 1989 έως το 1991 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), από το 1991 έως το 1993 ήταν αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, από το 2005 έως το 2009 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε. και από το 2008 έως το 2010 ήταν πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ).
Το Συνέδριο
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε για το τακτικό και το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του έχουν καταλήξει: Δεν θα γίνουν δύο συνέδρια, αλλά ένα, το τακτικό. Αυτό το τοποθετούν περί τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Οι ημερομηνίες δεν «βγαίνουν» για να γίνει νωρίτερα (κάποιοι μιλούσαν για έκτακτο συνέδριο τέλη Φεβρουαρίου) καθώς πρέπει να εκλεγούν νέοι εκλέκτορες. Τούτο σημαίνει ότι πρέπει να προηγηθεί συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και προσυνέδριο.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: