Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έσπασε» τα προγνωστικά


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το σύνθημα της ανανέωσης φαίνεται πως έσπασε όλα τα προγνωστικά και αναδείχθηκε στον νικητή της εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία της ΝΔ

Η καθαρή αυτή νίκη, στέλνει πολλαπλά μηνύματα, ιδιαίτερα στην καραμανλική πτέρυγα που είχε στηρίξει, συμπεριλαμβανομένης και της αδελφής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρας Μπακογιάννη, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη...

Η σχετική άνεση με την οποία επικράτησε τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλύπτοντας μάλιστα τη διαφορά των 11,3 μονάδων του πρώτου γύρου, σημειώνεται από τους αναλυτές, ως ήττα του καραμανλικού μπλοκ, αλλά και ως ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση που «έκλεινε το μάτι» στην κεντροδεξιά παράταξη, ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει την προτίμησή του στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Οι ψηφοφόροι της ΝΔ τελικά, εμπιστεύτηκαν τον 48χρονο πολιτικό που σε όλη την προεκλογική καμπάνια του υποσχόταν ριζικές αλλαγές στην γαλάζια παράταξη και εμφανιζόταν παράλληλα έτοιμος για σκληρή σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η εκλογή του έτσι, στην ηγεσία της ΝΔ εκτιμάται ότι θα βάλει τέλος στα όποια σενάρια συγκατοίκησης της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, και θα σηματοδοτήσει την ανανέωση στην γαλάζια παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: