Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Πάγκαλος υπέρ υποψηφιότητας Κώστα Μπακογιάννη για τη θέση του προέδρου της ΝΔ

Υπέρ της ανάληψης της προεδρίας της ΝΔ από έναν νέο άνθρωπο, που να έχει δοκιμαστεί σε άλλα διοικητικά πόστα, τάχθηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στον Βήμα FΜ, δεν έμεινε σε μια απλή σκιαγράφηση του προφίλ του πιθανού νέου αρχηγού της ΝΔ, αλλά είπε και συγκεκριμένο όνομα: τον Κώστα Μπακογιάννη

Συγκεκριμένα:


Για τις εσωκομματικές διαδικασίες στη Ν.Δ. και τον επόμενο αρχηγό της, είπε ο κ. Πάγκαλος:
«Εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διαμορφώσουν ηγεσίες εξ’ αντιδράσεως ή μιμητικά. Ο Τσίπρας είναι ένας και μοναδικός, έχει αναμφισβήτητες ιδιότητες και προσόντα, καλό γι’ αυτό που κάνει, να πείσει το λαό υπέρ του αντιθέτου και να τον πείθει μαζικά και να καταλαμβάνει την εξουσία. Είναι γεγονός ότι θα μείνει στην ιστορία την πολιτική της χώρας.
Τώρα, το πώς θα μείνει, είναι προς συζήτηση. Κι εδώ είναι ανάγκη να ξεφύγουμε από τη πιστοποίηση της αυθεντικότητας. Έγινε με τον κ. Μεϊμαράκη αυτή η πιστοποίηση της αυθεντικότητας, της λαϊκότητας, δεν δούλεψε και νομίζω η στροφή πρέπει να είναι προς την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή, τον εξευρωπαϊσμό της χώρας. Να πιάσει τους μοντέρνους νέους, πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών κι έχω κάποιον, τον οποίο παρακολουθώ με ενδιαφέρον.
Δεν είμαι οπαδός του, γιατί δεν ανήκω στο χώρο της Ν.Δ. Υπάρχουν από την οικογένεια Μητσοτάκη η Ντόρα και ο Κυριάκος, είναι και οι δύο αξιόλογα πρόσωπα. Εμένα με ενδιαφέρει το τρίτο πρόσωπο πού δεν λέγεται και Μητσοτάκης, που λέγεται Κώστας Μπακογιάννης.
Έχω λαμπρές μαρτυρίες για τη δράση του στη Κεντρική Ελλάδα, για το άνοιγμά του σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, για την πρωτοτυπία της σκέψης του και για την εργατικότητά του. Ας κάνει ένα βήμα να τον γνωρίσουμε καλύτερα».
Για τη Φώφη Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ τόνισε:
«Κατ’ αρχήν να συγχαρώ, θα την πάρω και τηλέφωνο, αλλά προς το παρόν το τηλέφωνό της βουίζει συνέχεια. Θέλω να συγχαρώ τη Φώφη Γεννηματά, πραγματικά, με τον συνδυασμό των συμμαχιών και της παρουσίας της, ήταν σημαντική επιτυχία ότι το ΠΑΣΟΚ ανέκοψε την πτώση του.
Η Φώφη αυτή τη στιγμή πρέπει να πάρει τη πρωτοβουλία, επειδή είναι το μεγαλύτερο κόμμα στον κεντροαριστερό χώρο, το πρώτο σε αποτελέσματα, για να κάνει μια κίνηση προς τον κ. Θεοδωράκη και το Ποτάμι και μια άλλη κίνηση προς τον κ. Λεβέντη και την Ένωση Κεντρώων.
Αν είχαμε μια συμπαγή δύναμη 25, 27, 30 ψήφων, θα μπορούσαμε να έχουμε μια συνεργασία με τη κυβέρνηση με άλλους όρους, υπό τον όρο να σηκωθεί να φύγει ο κ. Καμμένος. Δεν έχει καμιά δουλειά σε μια συμμαχία με την Αριστερά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: