Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί νίκησε ο Τσίπρας;

Γιατι, λοιπον, κερδισε ο Τσιπρας τις εκλογες και όχι ο ΜεΪμαρακης; 

Και γιατι εχασε το Ποταμι 150.000 ψηφους; 

Γιατι εμεινε η ΛΑΕ εκτος Βουλης; 

Γιατι μπηκε ο Λεβεντης;

Το πρωτο ερωτημα είναι σχετικα ευκολο αν και μονο το επιτελειο της ΝΔ δεν ξερει την απαντηση!
Όπως εγραψα ηδη ο Ελληνας ψηφοφορος εχει μια εφεση να ψηφιζει εκεινον που του ταζει τα πιο πολλα. Υποκυπτει μολις ακουσει, ότι λεφτα υπαρχουν. Αυτό είναι το μυστικο της συνταγης...

Παραλληλα, όμως, υπαρχει και ενας άλλος σημαντικος παραγοντας, που παει μαζυ με τα λεφτα. Ο ηγετης.

Ο Αλεξης Τσιπρας εμφανιστηκε στο λαο αποφασισμενος να κυβερνησει. Ντυθηκε με τα χρωματα της αρχαιας τραγωδιας, οπου ο ηρωας πολεμαει μονος εναντιον ολων, ματωνει, πεφτει, αλλα ξανασηκωνεται. Εχει το κλαμενο υφος του βασανισμενου για την αγαπη του λαου. Ενας συνδυασμος Νικου Ξανθοπουλου και Προμυθεα. Ένα μεγαλο κομματι των Ελληνων,και όχι μονο, πεθαινει για τα παιδια του λαου. Τρελλαινεται για Τραγωδια, οπου ο ηρωας τα βαζει με θεους και δαιμονες και ταυτιζεται μαζυ του, υποφερει μαζυ του, είναι μαζυ του. Με λιγα λογια πιστευει το εργο για πραγματικοτητα και παει με τον πρωταγωνιστη.

Όλα αυτά που παριστανει ο Τσιπρας- Πελεγρινης είναι ψεμματα; 
Ναι, ψεμματα. 
Ο Αλεξης Τσιπρας, αν εξαιρεσει κανεις τις περιφημες 17 ωρες που εργαστηκε για τη διαπραγματευση, ουτε ματωσε πουθενα ουτε παλεψε εναντιον κανενος,πολύ περισσοτερο εναντιον ολων. Αν θυμηθει ο αναγνωστης την πραγματικοτητα και ανατρεξει στα αρχεια εφημεριδων και sites και ΤΙ ΒΙ θα θυμηθει, ότι ο οψιμος επαναστατης τριγυριζε ολο χαμογελα στους διαδρομους και τις αιθουσες των Βρυξελλων και του Βερολινου, αγκαλια με την Μερκελ και κάθε αξιωματουχο, που «τον επαιζαν» με τα χιλια, εχοντας σχετικα ακοπα υπογραψει το μνημονιο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τη συνεχιση του!

Αντι διαπραγματευσης ειχε διωξει τους διαπραγματευτες από τη χωρα, ακολουθωντας τη συνταγη Βαρουφακη για κωλυσιεργία μεχρι να εξαντληθει ο χρονος και να εξαπολυθει η φαεινη ιδεα του τεως υπουργου για διπλο νομισμα και απειλη εξοδου της χωρας από το ευρω. Απειλη, που θα πανικοβαλε τους δανειστες, οι οποιοι θα παρακαλουσαν γονυπετεις να μην τους το κανουμε αυτό και θα μας εκαναν ο,τι ζητουσαμε…

Θυμιζω, ότι από τον Μαρτιο οι δανειστες διαμαρτυρονταν, ότι αντι να διαπραγματευεται μαζυ τους ο Βαρουφακης τους εκανε ανουσιες διαλεξεις. Οι αναρτησεις από τοτε υπαρχουν για οποιον εχει ασθενη μνημη. Μεχρι που τον ΜαΪο ζητησαν την αποπομπη του από τη διαπραγματευτικη ομαδα. Εδώ ειμασταν ολοι. Γραφτηκε, μεταδοθηκε και αρχισε να πηγαινει ο μεχρι τοτε παραγκωνισμενος Τσακαλωτος.

Για να ξεσκεπαστει και το άλλο ψεμμα του Αλ.Τσιπρα, ότι δηθεν καταλαβε ότι ο Βαρουφακης ηταν ανεπιθυμητος στη συνοδο του Ιουνιου!
Αυτό ηταν το ματωμα του πρωθυπουργου και οοολων των υπουργων, που δεν κυβερνουσαν γιατι ταχα ειχαν να διαπραγματευτουν σκληρα!
Οι ανιδεοι. Εκεινος που λαχταρουσε πραγματικα ηταν ο Μάρδας (από το ΠΑΣΟΚ…), που ιδρωνε να βρει κονδυλια για να πληρωθουν οι δοσεις και οι μισθοι-συνταξεις από κάθε πηγη. Μεταξυ των οποιων και τα αποθεματικα των ταμειων! Επειδη η φαεινη Βαρουφακη ειχε μπλοκαρει κάθε χρηματοδοτηση από ΕΕ και ΔΝΤ! Ετσι, εχασε στο τελος η χωρα και 7,5 δις. ! Ποιος το φωναξε; Κανεις! Και επειδη οι πραξεις αποδεικνυουν τη θεωρια, ηταν τοσο το ματωμα, που ο Αλ. Τσιπρας υπεγραψε όπως του ζητηθηκε και την επεκταση του προηγουμενου μνημονιου, αλλα και το νέο! Πραγματικα ματωσε. Εμας.

Παρ όλα αυτά, αφου εκανε το ασπρο μαυρο από τα μπαλκονια και τις τηλεορασεις, οπου τον χάιδευαν ανενδειαστα οι μεγαλοδημοσιογραφοι και τα καναλια, που υποτιθεται ότι τον πολεμανε (!), φορεσε το κλαψιαρικο και ηρωικο υφος του Νικου Ξανθοπουλου – Προμυθεα αγωνιστη και απαιτησε αυτοδυναμια. Αυτοδυναμια, οπως θα ζητουσε κάθε φυσιολογικος ηγετης.

Ο ανθρωπος και ο λαος αρεσκεται στον ηγετη. Γοητευεται από τη δυναμη και ταυτιζεται μ αυτην. Δεν θελει την αδυναμια, γιατι κανεις δεν αρεσκεται να ταυτιζεται με αυτην. Είναι ιδιο της φυσης μας. Με εξαιρεσεις φυσικα.

Στον αντιποδα, ο Βαγγελης Μεϊμαρακης ζητουσε από μπαλκονια και τηλεορασεις όχι να κυβερνησει, αλλα να συγκυβερνησει!!! Δεν ξερω ποιανου εγκεφαλου ηταν αυτή η αυτοκτονικη ιδεα, αλλα εκει στη ΝΔ αδικως ψαχνουν για νέο προεδρο. Για νεα πολιτικη πρεπει να ψαχνουν, Και για κανεναν ανθρωπο που να σκαμπαζει από πολιτικη και τακτικες πολιτικης. Στοιχειωδεις.

Μ αυτή την πολιτικη, που ακολουθουσε ο Μεϊμαρακης είναι ηρωισμος, που πηρε και τα ποσοστα που πηρε! Αναρωτιοταν κανεις γιατι να ψηφισει ενας πολιτης τη ΝΔ και μαλιστα νεοδημοκρατης. Για να του βγει αυριο υπουργος στην συγκυβερνηση ο Κατρουγκαλος;

Μπροστα στο εωλο συνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για το παλιο και το νέο η ΝΔ δεν αντιπαρεταξε ουτε τον καταλογο των ΠΑΣΟΚΩΝ στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ ουτε τον παλιο Καμμενο με τους ακροδεξιους ακολουθους του από τα παλια. Ουτε εκανε τον κοπο να υπερασπιστει την ευημερια των Ελληνων και την περιουσια που εφτιαξαν χαρη στο παλιο, την ωρα που απειλει να του την αποτελειωσει το …νέο.

Η ΝΔ δεν υπερασπιστηκε καν την πολιτικη του Σαμαρα, που ειχε δημιουργησει ένα ευνοϊκοτερο κλιμα στην οικονομια από το καλοκαιρι του ’14 και μετα. Που εξηγγειλε μειωση της εισφορας κατά 30%. Που παγωνε τις συνταξεις εκει που ηταν και ανοιγε το ασφαλιστικο με οριζοντα 8ετιας. Που τελειωνε με τον ΕΝΦΙΑ. Αληθεια ή ψεμματα, στην προπαγανδα δεν εχει σημασια. Αυτά ειχαν εξαγγελθει και δεν τα υπερασπιστηκε κανεις απεναντι στη λαιλαπα, που υπεγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Η ΝΔ ειχε ολο το οπλοστασιο για να ισοπεδωσει φραστικα και συνθηματολογικα τον ΣΥΡΙΖΑ, που ειχε πει ένα σωρο ψεμματα στο λαο, ειχε ριξει την οικονομια στο γκρεμο και τον οδηγησε σε ένα τριτο μνημονιο! Τι άλλο χρειαζοταν; Επιπλεον, ο Μεϊμαρακης αφησε στο σπιτι του το επιθετικο και μπροσταρικο προφιλ του και φορεσε τα ρουχα του επαιτη και του συναινετικου εταιρου, που ζητιανευει μια συγκυβερνηση!! Γιατι να τον ψηφισει ο λαος;

Είναι περα από καθε αμφιβολια πια, ότι 379.581 πολιτες είναι φασιστες. Ουτε διαμαρτυρομενοι ουτε αγανακτισμενοι. Μετα και την αναληψη της πολιτικης ευθυνης για τη δολοφονια του Παυλου Φυσσα από τον Μιχαλολιακο προεκλογικα κάθε ψηφοφορος της Χρυσης Αυγης είναι συνενοχος σε εγκλημα. Και εν δυναμει εγκληματιας.

Εκεινο, που δεν ακουγεται ποτε είναι το αιτιο. Ποιο κενο χωρο βρηκε η Χρυση Αυγη για να καταλαβει; Μα, η πολεμικη κατά της πατριδας και κάθε τινος που αφορουσε στην πατριδα, στα συνορα, στην ελληνικη παιδεια και ιστορια, στα χεοντα θεματα όπως είναι η ελληνικη μειονοτητα στη Βορεια Ηπειρο, οι σχεσεις με την Τουρκια και το Κυπριακο.

Πολεμικη που αναπτυχθηκε και κορυφωθηκε τη δεκαετια του ’90 με τις ευλογιες των ΗΠΑ, που ηθελαν διακαως ευκολη διεισδηση στα εθνη και ευκολη διαδοση της παγκοσμιοποιησης και που υποστηριχτηκε από «εκσυγχρονιστες» τυπου Σημιτη και Παγκαλου ( «αφηστε τη σημαια να την παρει ο αερας» στα Ιμια), από κατά δηλωση τους μαρξιστες καθηγητες στα πανεπιστημια και από ταγμενους σε ιδρυματα και κονδυλια τυπου Λιακου, Κουλουρη, Φραγκουδακη, Ρεπουση και σια.

Η Χρυση Αυγη είναι δημιουργημα της ημιμαθους και κολλημενης ιδεοληψιας ενός κομματιου της αριστερας, που διεδωσε ακομα και μεσα στα σχολεια μια αντιπατριδικη κουλτουρα με ιδεοληπτικη αιτια, ότι για κάθε συμφορα στην οικουμενη φταιει ο εθνικισμος. Μονο που δεν ηξεραν ουτε ξερουν τη διαφορα μεταξυ πατριδας και εθνικισμου. Ουτε καν τη διαλεκτικη ροη τους. Αλλα, η ζημια εχει γινει. Και το κενο που αφησαν αυτοι το καλυψαν οι ναζιστες! Χωρις μεχρι και σημερα να εχουν παρει χαμπαρι το εγκλημα τους.

Το ΠΑΣΟΚ διατηρησε τις δυναμεις του και μην ακουτε τα παραμυθια, που λεει για αυξηση ψηφων. Πηρε 341.390 ΜΑΖΥ με τη ΔΗΜΑΡ, που τεχνηεντως δεν αναφερει στην προσθεση. Αλλα, τι εκπροσωπει σημερα;

Τα πιο πασοκικα κομματια του εχουν παει στον ΣΥΡΙΖΑ, μολις μυριστηκαν εξουσια. Επειδη ενοιωσαν αυτό που βλεπει ολη η Ελλαδα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Και ΠΑΣΟΚ είναι νοοτροπια δεν είναι ουτε κομμα ουτε ιδεολογια.

Αυτην λοιπον την εχει κληρονομησει ο ΣΥΡΙΖΑ και η μονη ελπιδα για το αυθεντικο ΠΑΣΟΚ είναι ειτε να διαλυθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα εξ ων συνετεθη, πραγμα όχι δυσκολο στην κομματικη αριστερα, ειτε να επιστρεψει το Ποταμι στο ΠΑΣΟΚ ή και τα δυο.

Το Ποταμι εχασε για τους ιδιους λογους με τη ΝΔ, μονο που εχει ένα εγγενες προβλημα, ακομα κι αν κανεις δεν του το εχει πει ευθεως. Δεν εχει ηγετη. Δεν εχει αρχηγο. Ο Στ. Θεοδωρακης είναι καλος για αναλυτης σε καναλι, ραδιοφωνο, εστιατοριο ή παρεα, αλλα δεν εχει ουτε το παθος ουτε το οραμα ουτε καν το λεγειν, που κανουν έναν πολιτικο ηγετη. Δεν εχει τη στοφα.

Η αποψη μου είναι ότι το Ποταμι αργα ή γρηγορα θα ξαναγυρισει στην κοιτη του, απ οπου το εξετρεψαν βιαιως μεγαλα οικονομικα και μηντιακα συμφεροντα. Για να αυτονομησουν τον Σημιτικο εκσυγχρονισμο από το ΠΑΣΟΚ. Ασχετως προθεσεων, η επιλογη του ηγετη ηταν ατυχης.

Η απορριψη της ΛΑΕ από το εκλογικο σωμα είναι η πιο τρανη αποδειξη, ότι οι ψηφοφοροι εχουν την ιδεολογικη καθαροτητα γραμμενη στα παλια τους τα παπουτσια. Ο Λαφαζανης και οι περι αυτόν συντροφοι ειχαν όλα τα ιδεολογικα δικια με το μερος τους. Κανονικα, επρεπε να κυκλοφορουν στο δρομο με το κεφαλι ψηλα και οι ΣΥΡΙΖαιοι να κρυβονται από τις κωλοτουμπες και τα ψεμματα. Συμβαινει το αντιθετο.

Οι Αριστεροι συντροφοι δεν υπολογισαν, ότι οσα δικα κι αν εχεις, κανεις δεν σου συγχωρει την αποστασια. Κανεις δεν σου συγχωρει ότι με τη σταση σου εριξες στην ουσια την κυβερνηση του κομματος του. Επειδη, όπως ξαναγραψα, η καταληψη και διατηρηση της εξουσιας είναι πιο σημαντικη για τον οπαδο από την ιδεολογικη καθαροτητα και τη συνεπεια. Συμβαινει το ιδιο και στο ποδοσφαιρο… Οπου υπαρχουν απειροι οπαδοι και ελαχιστοι φιλαθλοι.

Το ΚΚΕ εχασε 37.000 ψηφοφορους σε απολυτους αριθμους. Πηρε 301.632 εναντι 338.188 τον Ιανουαριο. Επι της ουσιας διατηρησε τις δυναμεις του. Ο ρολος του είναι σχετικα ευκολος. Καταγγελλει τους παντες από την ευκολη θεση του κριτη ολων. Περιμενοντας ποτε θα ερθει η δευτερα παρουσια, να κατεβει ο Μαρξ και ο Λενιν για να φερουν ευημερια στο λαο. Παρ όλα αυτά, εκπροσωπει μια ταξη και η επιχειρηματολογια του είναι συχνα απολυτως ευστοχη για τα οικονομικα και κυριως τα πολιτικα πραγματα.

Αφησα τον Βασιλη Λεβεντη για το τελος. Η ψηφιση του από 186.457 πολιτες (110.923 τον Ιανουαριο!) αποτελει την πιο τρανη αποδειξη της καταπτωσης της πολιτικης συνειδησης στη χωρα. Είναι η καταξιωση του χαβαλε επι της πολιτικης. Μα, μηπως τα «κανονικα» κομματα δεν εχουν μετατρεψει την πολιτικη σε χαβαλε εδώ και χρονια; Ασυζητητι

Είναι αρκετοι εκεινοι που υποστηριζουν «γιατι.Ο Φιλης είναι καλυτερος;»

Δεν ξερω. Το βεβαιο είναι ότι ο Λεβεντης μιλαει και ξερει καλυτερα ελληνικα απο τον Φιλη..

Γ Παπαδόπουλος-Τετραδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: