Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ιταλός Πρωθυπουργός: «Αυτόν τον Βαρουφάκη τον ξεφορτωθήκαμε...» - Τι απάντησε ο ίδιος

Με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο αναφέρθηκε ο ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στον Γιάνη Βαρουφάκη, σχολιάζοντας τις ελληνικές εκλογές... 

«Και αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε» είπε ο ιταλός Πρωθυπουργός, μιλώντας στην συνεδρίαση της διεύθυνσης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος στην Ρώμη. 

Πρόσθεσε ακόμη ότι «όποιος λαβώνει με απόσχιση, πεθαίνει στις εκλογές».
Ειδικότερα, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε: «Η σχέση ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την Δημοκρατία. Η Ελλάδα συμβολίζει αυτό ακριβώς. Δεν έγιναν σημαντικές συνεδριάσεις του κόμματός μας μετά την νύχτα εκείνη κατά την οποία η συζήτηση για την Ελλάδα προσέλαβε πραγματικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Στις 8 το πρωί επετεύχθη μια συμφωνία, επί της οποίας, στην συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την δύναμη και το θάρρος να πάει σε εκλογές και να ζητήσει την συναίνεση του λαού του. Δεν αναφέρομαι, προς το παρόν, στην συζήτηση πολιτικής φύσης σχετικά με το τι είναι η αριστερά, αν κέρδισε η εξτρεμιστική ή η ανανεωτική Αριστερά. Περιορίζομαι στο να διαπιστώσω ότι οι αποσχίσεις λειτουργούν πολύ ως απειλή, αλλά κάπως λιγότερο στην φάση των εκλογών. Όποιος λαβώνει με απόσχιση, πεθαίνει στις εκλογές. Και αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι αν στην σημερινή Ευρώπη υπάρχει ή δεν υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην δημοκρατία -στις μορφές κυβέρνησης του δήμου- και στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Αλλά και στους κανονισμούς, τους νόμους, τις οδηγίες που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η συζήτηση γύρω από την Ελλάδα και είναι ένα θέμα που αφορά την Δημοκρατία μας και την αντίληψή μας για την Δημοκρατίας μας».
Η απάντηση Βαρουφάκη
Μέσω τουίτερ απάντησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.
Ο πρώην υπουργός, εμφανώς πικαρισμένος ανήρτησε στο τουίτερ την δική του απάντηση:
«Δεν ξεφορτωθήκατε εμένα κ. Ρέντζι. Την ευρωπαϊκή δημοκρατία ξεφορτωθήκατε όταν εκβιάσατε τον Αλέξη εκείνο το βράδυ».
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: