Η απλή μίμηση δεν φέρνει και ταύτιση ουσιαστική" τονίζει για τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιώργος Παπανδρέου στην εφημερίδα Πολίτης, σχολιάζοντας ερώτηση ότι στο πρόσωπο του νυν πρωθυπουργού ο κόσμος βλέπει το νέο Ανδρέα Παπανδρέου.
"Αναφερόμαστε στην πολύ μεγάλη πολιτική προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, που ήξερε να μάχεται με σχέδιο για την Ελλάδα και δεν πορευόταν με πλαστά διλήμματα και τακτικισμούς όπως ο Αλέξης Τσίπρας, που οδηγεί τη χώρα σε συνεχή αδιέξοδα"...

δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.
Ερωτηθείς εάν εκτιμά ότι υπάρχει χώρος για δραστηριοποίηση ενός σοσιαλιστικού κόμματος όταν ο χώρος αυτός έχει καταληφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ που απορρόφησε και το μεγαλύτερο μέρος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου δηλώνει ότι "η έκφραση μεγάλου μέρους των πολιτών που ανήκαν μέχρι πριν λίγα χρόνια στο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αποτέλεσμα της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα και των εύκολων ψευδαισθήσεων που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για σκίσιμο των μνημονίων κλπ."
"Από το 2010, η τότε αντιπολίτευση, σύσσωμα, αρνούμενη να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών, δημιούργησε τον 'αντιμνημονιακό" πόλο, εκμεταλλευόμενη την ανέχεια, τη δυσκολία και την αγωνία των πολιτών. Γι’ αυτό και έγιναν ιδιαίτερα ελκυστικοί εκλογικά, μέχρι να έρθουν στην αρχή ο κ. Σαμαράς και κατόπιν ο κ. Τσίπρας στην εξουσία και να φέρουν βαρύτερα μνημόνια και μέτρα για τον πολίτη, αφού δεν προχώρησαν σε μεταρρυθμίσεις, τις οποίες εξάλλου δεν πιστεύουν" σημειώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

"Είναι λοιπόν η ώρα των αποκαλύψεων, η ώρα της αλήθειας για όλους και φυσικά και για τον ΣΥΡΙΖΑ που μέσα από τις αλλοπρόσαλλες τακτικές και στρατηγικές του, αποδεικνύει από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι ικανός να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών της χώρας μας. Αντίθετα βουλιάζει στις αντιφάσεις του και δυστυχώς παρασέρνει και την πατρίδα μας" προσθέτει.

"Υπό την έννοια αυτή, όχι απλώς υπάρχει χώρος αλλά και επιβάλλεται να δώσουμε μέσα από την ωρίμανση των συνθηκών αλλά και των συμπεριφορών μας, την ευκαιρία στους πολίτες που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, να εκφραστούν γνήσια και αυθεντικά μέσα από όρους πολιτικής αλήθειας, μέσα από πραγματικά προοδευτικά και όχι ψευδεπίγραφα σχήματα" προσθέτει, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υπάρξει σύγκλιση στο χώρο της κεντροαριστεράς. "Αυτό όμως επ’ ουδενί σημαίνει συγκολλήσεις «πεφωτισμένων» προσώπων και τεχνητές ενώσεις" διευκρινίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Για το δημοψήφισμα που επιθυμούσε, παρατηρεί ότι "εμείς ήμασταν τόσο ξεκάθαροι και στοχευμένοι για το τι θέλουμε να κάνουμε, προφανώς όμως, κάποιοι εταίροι μας δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν να μας ανοίξουν τρόπους και διόδους εξόδου από την κρίση. Μάλιστα εμείς μιλούσαμε για δημοψήφισμα, μετά από συμφωνία για ελάφρυνση χρέους ώστε ο ελληνικός λαός να επικυρώσει συγκεκριμένη λύση για την πορεία της χώρας, κάτι που αν γινόταν σίγουρα δεν θα φθάναμε ως εδώ."

"Δυστυχώς υπήρχαν 'πρόθυμοι' και στην κοινοβουλευτική ομάδα τότε του ΠΑΣΟΚ, που επέλεξαν να ρίξουν την κυβέρνηση για τους δικούς τους γνωστούς λόγους, συντασσόμενοι πλήρως με τους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και τις μεθοδεύσεις τους" αναφέρει με νόημα, επικρίνοντας άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.


http://kourdistoportocali.com/post/45914/gap