Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας πορεύεται στην ομίχλη χωρίς αντιπάλους

Το περιβάλλον του Μαξίμου θα πάει σε εκλογές όταν υλοποιήσει τη συμφωνία. Τα πλήγματα από την αριστερή πλατφόρμα αντιρροπούνται από τη γενική διάλυση του αντιπολιτευτικού χώρου που λέει ταυτόχρονα «είσαι ψεύτης, αλλά σε στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος»...


Σύμφωνα με πληροφορίες του crashonline, οι ένοικοι του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του, σχεδιάζουν να πορευτούν χωρίς εκλογές μέχρι την υλοποίηση της συμφωνίας, του τρίτου μνημονιακού πακέτου, και έως ότου υπάρξει από την πλευρά των εταίρων δέσμευση για κούρεμα ή για επιμήκυνση του χρέους. Παρά τα τεκταινόμενα εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι εμφανίζεται συμπαγής η αριστερή πλατφόρμα, θεωρείται δεδομένο από το Μαξίμου ότιουδείς από τους αντιπολιτευόμενους επιθυμεί εκλογές. Αντίθετα, θα ήθελαν ο Αλέξης Τσίπρας να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά», συν τω χρόνω να φθαρεί από την υλοποίηση των μνημονιακών μέτρων και κυρίως από την εφαρμογή τους στις τσέπες των Ελλήνων και στη συνέχεια, αφού γίνει κατανοητό στον λαό, αυτό το μνημόνιο «αριστερής ιδιοκτησίας» και λύσουν και τα εσωτερικά τους προβλήματα, να πάνε σε εκλογές.
Από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται ότι τα βρίσκει πλήρως με τη μεταβατική ηγεσία της ΝΔ η οποία περισσότερο συζητά ακαδημαϊκά μαζί του για το» τι είναι παλιό και τι είναι καινούργιο και μοντέρνο», παρά αντιπολιτεύεται τις πράξεις, τις επιλογές και τις αποφάσεις αυτές της κυβέρνησης.
Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας, με την ύπαρξη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνησή του, πλευροκοπεί το σύνολο της δεξιάς, η οποία ψηφίζει ομαδικά όσα φθάνουν μέσω των υπογραφών του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες.
Το πρόβλημα που πιστεύουν εσωτερικά οι κυβερνώντες ότι θα αντιμετωπίσουν είναι η τρελή αύξηση των τιμών στην αγορά, η αδυναμία του κόσμου να πληρώσει φόρους και υποχρεώσεις, η πίεση για ρευστοποίηση των περιουσιών, και η αύξηση της ανεργίας λόγω της κάθετης πτώσης της αγοραστικής δύναμης.
Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται περί Grexit, ισχύουν όσον αφορά την επικινδυνότητα των υπαρχόντων γερμανικών σχεδίων, αλλά λέγονται και για να ενισχύουν τη μοναδικότητα του κ. Τσίπρα, ο οποίος, αν και κομιστής του τρίτου μνημονίου-Μαμούθ, φαντάζει ως μονόφθαλμος ανάμεσα σε πλήθος τυφλών, οι οποίοι έχουν χάσει εδώ και καιρό την έξωθεν καλή μαρτυρία και απλώς φωνάζουν στον πρωθυπουργό «έλεγες ψέματα, καλωσήρθες στο κλαμπ των μνημονιακών», αλλά αυτό πλέον δεν έχει καμία σημασία, γιατί οι μνήμες είναι νωπές και οδηγούν σε δημοσκοπήσεις με μεγάλα σκορ υπέρ του κ. Τσίπρα. Άλλωστε, μπορεί να χάσει αριστερούς, αλλά το πιθανότερο, λόγω φόβου, θα πάρει πολλούς κεντρώους και κεντροδεξιούς και όλους εκείνους που βλέπουν ότι στην αντιπολίτευση η ναφθαλίνη συναγωνίζεται σε επάρκεια την παλαιοκομματική σκουριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: