Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

WSJ: Έντονα επικριτικός ο Ντράγκι στις αναφορές Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη

ImageHandler (10)

Ένα επικριτικό για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τη στάση που έχει απέναντι στους ομολόγους του άρθρο φιλοξενεί η Wall Street Journal με τίτλο «Το στιλ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ενοχλεί τους Ευρωπαίους εταίρους του» στο οποίο, μεταξύ άλλων, παρατίθενται περιστατικά από την επεισοδιακή συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας.
«Ο Ντράγκι του είπε να είναι προσεκτικός» δήλωσε αξιωματούχος που ήταν παρών στη συνεδρίαση του Eurogroup για τις...
μετεκλογικές αναφορές του υπουργού Οικονομικών ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και είναι αφερέγγυα.
«Οι απρόσεκτες δηλώσεις δεν είναι καλές για τις τράπεζες» συνέχισε τις νουθεσίες ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
«Πρόκειται για πολιτισμική σύγκρουση. Είναι 18 υπουργοί Οικονομικών που κάθονται γύρω από ένα τραπέζι μαζί με έναν διαφορετικό, ριζοσπαστικό ακαδημαϊκό οικονομολόγο που δεν έχει βρεθεί ποτέ σε κυβερνητική θέση» σχολίαζε αξιωματούχος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Παντοάν ο οποίος κάλεσε τον κ. Βαρουφάκη να χαλαρώσει τη ρητορική του. «Δεν πρόκειται για κάποιο δίλημμα του κρατούμενου» εξήγησε ο ιταλός πολιτικός παραπέμποντας στο διάσημο θεωρητικό παιχνίδι που εξηγεί γιατί δύο λογικά όντα μπορούν να επιλέξουν τελικά να μην συνεργαστούν μεταξύ τους.

http://lykavitos.gr/archives/173407

Δεν υπάρχουν σχόλια: