Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Πως υποδέχθηκε ο διεθνής Τύπος τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης - Εκτενή ρεπορτάζ και θαυμασμός [εικόνες]

Οι Καρυάτιδες μάγεψαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης -Φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για H πλήρης αποκάλυψη των Καρυάτιδων στον τύμβο της Αμφίπολης έχει προκαλέσει δέος και η απαράμιλλη ομορφιά τους έχει γίνει νούμερο ένα θέμα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για την εξέλιξη των ανασκαφικών εργασιών.

Το BBC σε άρθρο του που φέρει τον τίτλο ...

«Οι Έλληνες είναι γοητευμένοι από τον τάφο της Αμφίπολης της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου» 

αναφέρει ότι οι Ελληνες έχουν ενθουσιαστεί από τα ευρήματα των αρχαιολόγων και ότι το βασικό ερώτημα που θέτουν όλοι είναι ποιος είναι ο «ένοικος» του τάφου.

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρει μάλιστα ότι η επικεφαλής των εργασιών στον λόγο του Καστά Κατερίνα Περιστέρη και η ομάδα της έφεραν στο φως το μεγαλύτερο ταφικό μνημείο που έχει βρεθεί στην Ελλάδα.
Αναφορά στις Καρυάτιδες κάνει και το Live Science, το οποίο σε άρθρο του φέρει τον χιουμοριστικό τίτλο «Αφήστε αυτά τα αρχαία αγάλματα να είναι η έμπνευση για τα ψηλά κορίτσια που θέλουν να φορούν τακούνια».

Στο άρθρο αναφέρει ότι οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα πόδια των γυναικείων αγαλμάτων με τα μακριά κυματιστά μαλλιά, τα οποία όπως γράφει, στέκονται φρουροί μπροστά στην είσοδο του τρίτου θαλάμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: