Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Συγκλονιστικές μάχες στην Marinovka - Οι ρωσόφωνοι αναχαίτισαν τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες (vid)

Oι δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν να αναχαιτίσουν την προέλαση του ουκρανικού Στρατού και πολωνικών μονάδων στα χωριά Marinovka και Dmitrovka, κοντά στο Λουγκάνσγκ. 

Στη Marinovka επιχειρούν οι  25η, 72η και 79η Ταξιαρχίες Αλεξιπτωτιστών του ουκρανικού Στρατού τις οποίες οι ρωσόφωνοι τις έχουν εγκλωβίσει λίγο πριν τα ρωσικά σύνορα. Προσπαθούν να καταλάβουν την στρατηγική αυτή πόλη για να διασπάσουν τον  κλοιό και να κατευθυνθούν προς το...
Λούγκανσγκ. Σύμφωνα με τους ρωσόφωνους πρόκειται για 6000 άνδρες του ουκρανικού Στρατού.
Κατά την διάρκεια της νύχτας τις έπληξαν με άρματα μάχης Τ-64 και συστοιχίες ρουκετοβόλων ΒM-21. Συμφωνα με τους ρωσόφωνους καταστράφηκαν τρια άρματα μάχης των Ουκρανών, τέσσερα BTR-80 και πολλά φορτηγά μεταφοράς προσωπικού. Όπως ανακοίνωσαν οι ρωσόφωνοι "η Marinovka βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας και έχουμε άμεση επαφή με τα ρωσικά σύνορα". 
H συγκεκριμένη πόλη αποτελεί πέρασμα για τα ρωσικά σύνορα. Μάλιστα σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ζήτησε από την Μόσχα προσωρινό διάδρομο που να περνάει τα ρωσικά σύνορα ωστε να μεταφερθούν οι νεκροί και οι τραυματίες!
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: