Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είναι η σοβαρότερη υπόθεση στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας.

Η υπόθεση διερεύνησης του τι ακριβώς έγινε με την ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος, με βάση τα οποία η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια, είναι ό,τι σοβαρότερο αντιμετώπισε μέχρι σήμερα η Ελληνική Δικαιοσύνη, στη νεότερη ιστορία της χώρας.

Το σημαντικό έχει να κάνει με την διαπίστωση του εάν διογκώθηκε ψεύτικα ή όχι το δημοσιονομικό έλλειμμα. 
Εάν διαπιστωθεί ότι υπήρξε τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος (κάτι το οποίο προφανώς γνώριζαν οι δανειστές, αν δεν το επέβαλαν) και υπάρξουν καταδίκες, τότε θα μπορεί ο λαός μας να ισχυριστεί ακλόνητα ενώπιον της...
διεθνούς κοινότητας και φυσικά ενώπιον της ΕΕ, ότι αφενός κακώς εισήλθε στα μνημόνια και αφετέρου ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Φυσικά θα απαιτήσει αμέσως την κατάργησή των μνημονίων και την ανάκτηση της εθνικής του κυριαρχίας.

Γι’ αυτό η Ελληνική Δικαιοσύνη, θα πρέπει να εξετάσει σε βάθος την όλη υπόθεση και να μην επηρεασθεί καθόλου, ούτε από την εκτελεστική εξουσία, ούτε από ξένους παράγοντες. Είναι η πρώτη φορά από το 2010 που ανοίγει μια χαραμάδα για τη σωτηρία μας και η Δικαιοσύνη δεν πρέπει να την πετάξει. Ο λαός μας έχει το απόλυτο δικαίωμα να μάθει όλη την αλήθεια, ώστε να μπορέσει να πάρει τα μέτρα του.

ΥΓ. 1. Σε ότι αφορά τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων, αυτές, με βάση το ισχύον Σύνταγμα, ήδη παραγράφηκαν όταν έκλεισε εσπευσμένα τον περασμένο Ιούνιο η Βουλή.
       2. Η κυβέρνηση θα πρέπει να απομακρύνει αμέσως από τις θέσεις τους όσους παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι για την πιο πάνω υπόθεση. Δεν είναι δυνατόν ο όποιος κατηγορούμενος να συνεχίζει να διατηρεί αφενός τον δημόσιο βαθμό του και το κύρος του βαθμού του, αφετέρου την πλήρη εξουσία του επί των αποδεικτικών στοιχείων, με βάση τα οποία θα κρίνει η Δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: